Programma
Nieuwsoverzicht

ADE 2020 gaat door in Paradiso

9 september, 2020

Paradiso ADE website

Amsterdam Dance Event gaat door in het najaar van 2020. Onder de noemer ADE Specials presenteert het festival een selectie van coronaproof programma’s op een aantal locaties in de stad. Van woensdag 21 tot en met zondag 25 oktober vinden negen van deze programma’s plaats in Paradiso en Paradiso Noord. Tot nu toe bevestigd: Speedy J presents STOOR live, Satori presents Maktub, Legowelt, Black Sun Empire & guests, Palmbomen II, De Ambassade en Peaking Lights.

Click here for English information

Amsterdam Dance Event gaat door in het najaar van 2020. Onder de noemer ADE Specials presenteert het festival een selectie van coronaproof programma’s op een aantal locaties in de stad. Van woensdag 21 tot en met zondag 25 oktober vinden negen van deze programma’s plaats in Paradiso en Paradiso Noord.

Deze liveshows bieden bezoekers de kans om de muziek van artiesten als Speedy J, Satori en Legowelt op een unieke manier te beleven. Bovendien zijn de concerten door de beperkte capaciteit en de zitplekken veilig om te bezoeken. Tickets zijn vanaf vrijdag 11 september 10:00 verkrijgbaar.

Speedy J, Satori en Super-Sonic Jazz in Paradiso
In de grote zaal van Paradiso vinden op vrijdag- en zaterdagavond seated liveconcerten plaats voor maximaal 250 bezoekers. De Nederlands-Servische producer, muzikant en dj Satori neemt de vrijdagavond op zich met Maktub, een filmische voorstelling waarbij visuals en geluid samensmelten. De zaterdag staat in het teken van technoveteraan Speedy J en zijn project STOOR live; samen met een wisselende line-up van muzikanten en videokunstenaars zorgt hij voor een geheel geïmproviseerde, audiovisuele sessie. Eerder in de ADE-week presenteert Super-Sonic Jazz Festival twee avonden in de grote zaal, met zowel op woensdag als donderdag een uitgebreide line-up voor 200 bezoekers per avond.

Reeks liveshows in Paradiso Noord
Aan de andere kant van het IJ staat Paradiso Noord vier dagen lang in het teken van ADE met kleinschalige shows voor 86 bezoekers. De reeks liveshows begint op donderdag en wordt afgetrapt door De Ambassade met hun Nederlandstalige wave. Op vrijdagavond gonst de psychedelische elektronica van Peaking Lights door het podium, waarna de nacht wordt overgenomen door Black Sun Empire & guests. Op zaterdag speelt de eigengereide producer Legowelt een aangepaste ambient set, om het zittende publiek ook in deze nieuwe setting een optimale luisterervaring te kunnen bieden. Palmbomen II kiest deze ADE ook voor een andere benadering van zijn liveset en sluit daarmee de festivalweek af.

Bekijk hieronder een overzicht van de tot nu toe bevestigde liveshows tijdens ADE.

Woensdag 21 oktober
- Super-Sonic Jazz in Paradiso met Arp Frique & Family, Sarah-Jane, Yannick Hiwat Quintet en DRAGONFRUIT

Donderdag 22 oktober
- Super-Sonic Jazz in Paradiso met SMANDEM. ft. Pink Oculus, Gaidaa ft. Full Crate, Gino-Cochise, Shamis x Lyma x Rebiere
- De Ambassade in Paradiso Noord 20:15
- De Ambassade in Paradiso Noord 22:45

Vrijdag 23 oktober
- Satori presents Maktub in Paradiso 20:30 - UITVERKOCHT
Satori presents Maktub in Paradiso 00:30 - UITVERKOCHT
- Peaking Lights in Paradiso Noord - UITVERKOCHT
- Black Sun Empire & guests in Paradiso Noord - UITVERKOCHT

Zaterdag 24 oktober
- Speedy J presents STOOR live in Paradiso 20:30 - UITVERKOCHT
Speedy J presents STOOR live in Paradiso 00:30 - UITVERKOCHT
- Legowelt in Paradiso Noord 20:30 - UITVERKOCHT
- Legowelt in Paradiso Noord 22:30

Zondag 25 oktober
- Palmbomen II in Paradiso Noord 20:30 - UITVERKOCHT
- Palmbomen II in Paradiso Noord 22:30

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om concerten en programma’s mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over de coronamaatregelen vind je hier. Lees deze voor bezoek door.