Programma
Nieuwsoverzicht

Underworld op 13, 14, 15 en 16 maart 2024 naar Gashouder

15 augustus, 2023

Underworld Gashouder Persfoto

Op woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 maart geeft Underworld + Special Guest maar liefst vier liveshows in de Gashouder in Amsterdam. De concerten worden georganiseerd door MOJO i.s.m. Paradiso. Tickets zijn verkrijgbaar voor €50,40 (incl. servicekosten) via Ticketmaster. 

De Britse elektronische band Underworld bestaat uit Karl Hyde en Rick Smith en werd in 1987 opgericht in Cardiff, Wales. De band bracht in 1994 hun invloedrijke plaat 'Dubnobasswithmyheadman' uit en veroorzaakte hiermee een aardverschuiving in de Europese housescene. Underworld, wat destijds nog een trio was, bracht twee werelden samen: die van de house en van de rock. Gezamenlijk creëerden ze een mengvorm van repetitieve gitaarakkoorden, melodische synthesizers en dreunende beats, waar zanger Karl Hyde soepel overheen zingt. De band trad ook live op, een destijds zeldzaam verschijnsel voor dance-acts. 

Nog groter werd Underworld twee jaar later met hun single 'Born Slippy (Nuxx)'. Het nummer werd een wereldwijde dansvloerklassieker en wordt inmiddels zelfs gezien als één van de meest bekende en tekenende platen uit de Britse dancegeschiedenis. Zesendertig jaar na de oprichting van de band staat het duo nog steeds bekend om hun strakke, stuwende liveshows en weet Underworld met hun tijdloze geluid jaar na jaar nieuwe generaties fans aan zich te binden, onder andere met hun optredens op festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en ADE.