Programma
Nieuwsoverzicht

PJ Harvey op 6 en 7 oktober naar Paradiso

7 juni, 2023

SH04 Polly 0575 POSTERVERSION

De Britse multi-instrumentalist PJ Harvey geeft op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 twee concerten in de Grote Zaal van Paradiso. Harvey stond voor het laatst in 2011 op het podium van Paradiso, en is na 6 jaar terug met een nieuw album, 'I Inside the Old Year Dying'. 

Vanaf het begin van haar carrière heeft het werk van PJ Harvey de aandacht weten te trekken. Als multi-instrumentalist is ze in de eerste plaats zangeres, gitariste en pianiste. Haar oeuvre bevat negen studioalbums en samenwerkingen met een breed scala aan muzikanten, waaronder Thom Yorke, Nick Cave, Josh Homme, Mark Lanegan en Sparklehorse. Ze heeft uitgebreide soundtracks gecomponeerd voor film, televisie en toneel. Haar onderscheidingen omvatten een MBE voor diensten aan muziek en een eredoctoraat in muziek aan Goldsmiths College. Ze is de enige artiest die twee keer de Mercury Music Prize heeft gewonnen, naast acht Brit Award-nominaties, zeven Grammy Award-nominaties en nog twee Mercury Prize-nominaties. Haar nieuwe werk 'I Inside The Old Year Dying' wordt het eerste album in zes jaar tijd.

PJ Harvey
Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023
Paradiso Amsterdam
Deuren open: 18:30 uur
Aanvang: 20:00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar voor €71,- (inclusief servicekosten, exclusief Paradiso lidmaatschap). De kaartverkoop start vrijdag 16 juni om 10:00 uur.