Programma
Nieuwsoverzicht

Patti Smith geeft in 2018 vijf optredens in Amsterdam

7 december, 2017

Patti Smith credits Ferial

Punkrock-poëet Patti Smith speelt in 2018 in totaal vijf keer in Amsterdam. Na twee snel uitverkochte avonden in De Duif onder de noemer ‘An evening of words and music with Patti Smith and Lenny Kaye’ op 29 en 30 mei, keert de Amerikaanse artieste terug met haar band voor optredens in Paradiso op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 augustus.

Punkrock-poëet Patti Smith speelt in 2018 in totaal vijf keer in Amsterdam. Na twee snel uitverkochte avonden in De Duif onder de noemer ‘An evening of words and music with Patti Smith and Lenny Kaye’ op 29 en 30 mei, keert de Amerikaanse artieste terug met haar band voor optredens in Paradiso op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 augustus. De kaartverkoop gaat van start op zaterdag 9 december om 10.00 uur.

Update 15 januari: Het concert op woensdag 8 augustus gaat niet door.

De onconventionele singer-songwriter Patti Smith zit in 2018 al 44 jaar in het vak. We kennen haar natuurlijk van het legendarische album ‘Horses’ en haar grootste hit ‘Because The Night’, beiden uitgebracht in de beginjaren van haar carrière. Smith groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een icoon in de New Yorkse punkscene en werd als grote invloed genoemd door artiesten als The Smiths, Madonna, Sonic Youth en R.E.M.

‘Banga’ uit 2012 is tot op heden het laatste wapenfeit van Patti Smith. Op de in totaal elf studio-albums die ze uitbracht komt ze verrassend uit de hoek door de grote variatie in stijlen die erin verwerkt zijn. Avant-garde en akoestische nummers wisselen elkaar net zo makkelijk af als free jazz en rechttoe-rechtaan rock-’n’-roll. Altijd volgt Smith haar instinct, dat haar in 44 jaar zelden in de steek liet.

Naast het maken van muziek is Smith ook een succesvol auteur. Onder meer ‘Just Kids’ en ‘M Train’ zijn veelbekroonde uitgaven. Recent bracht ze het boek ‘Devotion’ uit.

​50 jaar Paradiso

De concerten van Patti Smith vinden plaats in het jubileumjaar van Paradiso. Het podium bestaat op 30 maart 2018 vijftig jaar, wat het hele kalenderjaar gevierd wordt met bijzondere programma’s. Patti Smith heeft sinds haar eerste optreden in Paradiso op 15 mei 1976 een warme band met de zaal. Door de jaren heen organiseerde Paradiso zeker veertien programma’s waarbij Smith op de planken verscheen, waar in 2018 dus vijf concerten bij opgeteld kunnen worden.