Programma
Nieuwsoverzicht

Indiestad presenteert tweede editie van Zonneprijs

14 juni, 2023

Formulier blanco

Na een succesvolle eerste editie met Elmer als winnaar, presenteert Indiestad een nieuwe editie van Zonneprijs, de muzikale talentencompetitie in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Beginnende artiesten kunnen zich opgeven voor een van de acht voorrondes die vanaf oktober 2023 iedere eerste donderdag van de maand gehouden worden. De finale vindt in juni 2024 in de Grote Zaal van Paradiso plaats en de winnaar ontvangt maar liefst 10.000 euro.

Zonneprijs
Donderdag 5 oktober 2023
vindt de eerste voorronde van de nieuwe editie plaats, wederom in het Zonnehuis onder de bezielende leiding van popjournalist Robert Tilli. In totaal vinden er acht voorrondes plaats in het monumentale pand in Amsterdam-Noord. De locatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsherstel Amsterdam.

De afgelopen editie werd de buit binnengehaald door opzwepende hiphopartiest Elmer, die iedereen omverblies met haar performance en er met de hoofdprijs vandoor ging. De andere deelnemers hebben daarnaast ook de nodige aandacht gekregen. Met het coaching-traject van Indiestad krijgt jong talent de kans om zich verder te ontwikkelen in de industrie. EP-releases, getekend worden bij een label, de kans om te spelen op meerdere unieke locaties, waar kennis wordt gemaakt met professionele apparatuur en ervaren mensen, zijn een aantal zaken die zoal aan bod komen. Lees hieronder meer informatie over Indiestad.

Aanmelden

Bands en soloartiesten kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.indiestad.nl/zonneprijs en maken na inschrijving iedere maand kans om uitgenodigd te worden voor de komende edities. Uit alle inzendingen worden door een anonieme jury, bestaande uit muziekprofessionals, een selectie van vier tot maximaal zeven bands per editie gemaakt.

Indiestad

Al meer dan 10 jaar presenteert Paradiso onder de noemer Indiestad nieuwe bands van over de hele wereld op verschillende locaties in Amsterdam. Daarnaast is Indiestad het platform voor indiemuziek, bestaande uit een blog, nieuwsbrief en online kanaal waar concerttips, interviews, recensies en artikelen worden gedeeld door schrijvers, liefhebbers en ambassadeurs. De Indiestadpas is een belangrijk onderdeel van het platform: voor een vast bedrag van €35 per kalenderjaar kun je minstens 53 door Paradiso georganiseerde concerten bijwonen op diverse locaties in Amsterdam. Alle edities van Zonneprijs zijn ook gratis te bezoeken met Indiestadpas 2023. Indiestad is door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap van indieliefhebbers in Amsterdam.