Programma
Zonneprijs web

Zonneprijs #1 Mereo - Melqui - Relatief - De Delegatie - Doubland

Zonneprijs #1 Mereo - Melqui - Relatief - De Delegatie - Doubland

donderdag 5 oktober 2023

donderdag 5 oktober 2023

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Tijdens de eerste voorronde van Zonneprijs op donderdag 5 oktober spelen De Delegatie, Doubland, Melqui, Mereo en Relatief.

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Ontdek nieuw muzikaal talent
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Line-up

Zonnehuis

  • Mereo
  • De Delegatie
  • Doubland
  • Relatief
  • Melqui

De Delegatie
De Delegatie is een garagerock duo die veel gebruik maakt van oude drummachines wat hun muziek een jaren tachtig sound geeft. Op een subtiele manier schrijven ze maatschappijkritische nummers. Begin dit jaar bracht De Delegatie de EP ‘Schande!’ uit met Nederlandstalige liedjes over wilde stakingen, demonstraties en een pijnlijk gevoel van verantwoordelijkheid.

Doubland
Deze vijfkoppige band is ontstaan gedurende de middelbare schooltijd van de twee vrienden Jorden Dekkers en Roy van Maren. Beiden hebben een jaar op school overgedaan en waren dus een doublant; zo kwam de bandnaam Doubland tot stand. Doubland is niet gebonden aan één genre of bepaalde bands. Maar sommigen zullen het omschrijven als indie, garage en psychedelisch. De muziek van Doubland nodigt aan de ene kant uit tot dansen door het snelle ritme, aan de andere kant roepen de teksten je op om na te denken.

Melqui

Op het eerste gehoor klinkt de muziek van de Amsterdamse indieband Melqui als melancholisch en romantisch die wordt gekenmerkt door de vingervlugge akoestische gitaar en rustgevende zang. De Latijns-Amerikaanse grooves en vocale cadans zijn een eerbetoon aan de Argentijnse en Portugese afkomst van frontman Lau Hochman. Echter pakken de nummers ook onverwachts uit met gedeconstrueerde beats en af en toe fuzzed-out momenten. Melqui's nieuwe album, dat dit najaar uitkomt, zet het liefdesliedje centraal. Met teksten in meerdere talen (Spaans, Engels, Portugees, Frans) weerspiegelt het onze geglobaliseerde en diverse samenleving. De muziek van Melquira stemt je tot nadenken met vragen over onderwerpen als identiteit, zelfbewustzijn, humor en surrealisme.

Mereo
Mereo ontwikkelde zijn kenmerkende geluid van alternatieve pop gedurende zijn opleiding aan de Amsterdamse theateracademie. In 2018 studeerde hij af en kon hij zich volledig focussen op Mereo. Dit jaar markeert een belangrijk punt in zijn carrière met de release van zijn tweede album ‘Transference’ waar alternatieve pop en dansbare elektronische muziek samenkomen.

Relatief

Relatief: een vierkoppige nederrockband uit Amsterdam, duidelijk beïnvloed door de nederpop, ska en punk uit de jaren '70 en '80. Een repertoire van boze en lieve liefdesliedjes tot beukende protestsongs, gebracht in een energieke liveshow die van begin tot eind doordendert. Een band zonder blad voor de mand, dat is Relatief.

Gratis met Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma