Nieuwsoverzicht

Altin Gün in augustus naar Paradiso voor twee concerten op één avond

Altingun klein

Op woensdag 5 augustus geeft Altin Gün twee concerten in de grote zaal van Paradiso. Elke show van de Turks-Nederlandse band is toegankelijk voor maximaal 150 bezoekers.

Op woensdag 5 augustus geeft Altin Gün twee concerten in de grote zaal van Paradiso. Elke show van de Turks-Nederlandse band is toegankelijk voor maximaal 150 bezoekers. De concerten vinden plaats om 19:30 en 21:45. Tickets zijn inmiddels uitverkocht.

Altın Gün mixt Turkse folk en disco-pop met gruizige psychedelica, funk en rock tot een zeer dansbaar geheel. Ze laten zich inspireren door traditionele Turkse muziek en muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray en hun (bij ons) minder bekende tijdgenoten, waarbij ze net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden. 

Zo slaagt de band erin het Turkse geluid uit de jaren 70 vast te houden en tegelijk totaal onherkenbaar fris te klinken met fuzzy bassen, rauwe saz-riffs en zo nu en dan een zwoel orgeltje. In 2019 bereikte het succes van de band een nieuw hoogtepunt; naast dat hun nieuwe plaat ‘Gece’ (ATO Records) zeer goed werd ontvangen, wisten ze ook een Grammy-nomatie in de wacht te slepen.

Ook de extra tickets zijn inmiddels uitverkocht.

- Tickets woensdag 5 augustus - 19:30 - uitverkocht
- Tickets woensdag 5 augustus - 21:30 - uitverkocht

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om concerten en programma’s mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over de coronamaatregelen in Paradiso vind je hier. Lees deze voor bezoek door.

Hqdefault 200623 095429

Altin Gün

Süpürgesi Yoncadan

Hqdefault 200623 095429 1

Altin Gün

Kolbastı (Live on KEXP)