Paradiso

Wereldsessie: Stichting Tolhuistuin en Paradiso presenteren

Wereldsessie: Stichting Tolhuistuin en Paradiso presenteren

2 feb 2015

2 feb 2015

Op maandag 2 februari nodigen Paradiso en Stichting Tolhuistuin een diverse groep muzikanten uit in de Grote Zaal van Paradiso, om deel te nemen aan het programma Wereldsessie. Het benefietconcert wordt georganiseerd om geld op te halen voor de Nederlands-Malinese muzikant Zoumana Diarra, die door een hartinfarct is geveld.

Het affiche voor de Wereldsessie op 2 februari staat bomvol: onder meer Fernando Lameirinhas, Mola Sylla, Harry Sacksioni, Eric Vloeimans, The Nordanians, Pavadita String Quartet, Izaline Callister, Omar Ka, Minyeshu, Fay Lovsky, DJ Jaïrzinho en Laurens Joensen zullen op het podium te zien zijn. Meer artiesten worden binnenkort bekend gemaakt.

Tijdens Wereldsessie in Paradiso komen muzikanten samen om hun steentje bij te dragen aan de Zoumana Diarra Campagne. Zoumana Diarra, beter bekend als ‘Zou’, is een Nederlands-Malinese multi-instrumentalist die door een hartinfarct is geveld. Hij is een muzikale duizendpoot, die als enige muzikant ter wereld de kora met 44 snaren kan bespelen. Zou staat bekend als virtuoos op gitaar, kora, n’goni, djembé en saxofoon.

Het geld dat tijdens Wereldsessie wordt opgehaald gaat naar Zou en zijn familie. In de hal zal een informatietafel aanwezig zijn waar ook gedoneerd kan worden. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker Bright Richards.

Paradiso Programme

Programma