Programma
Paradiso

The Whigs, Dead Confederate

The Whigs, Dead Confederate

maandag 21 februari 2011

maandag 21 februari 2011

Paradiso presenteert The Whigs en Dead Confederate in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

De band The Whigs bestaat sinds 2002 en bracht vorig jaar hun derde album ‘In The Dark’ uit. De plaat kreeg goede recensies en de single ‘Hundred / Million’ wordt veel gedraaid op de radio. Met een grootse grungesound, intens gitaarspel, stuwende ritmes en pakkende refreinen schuift de band qua stijl steeds meer op richting grote bands als Foo Fighters, U2 en Kings of Leon, die de hete adem van The Whigs al in de nek voelen. Gelukkig hebben de leden Parker Gispert, Julian Dorio en Tim Deaux al veel stadions van binnen gezien - The Whigs zijn al twee jaar het vaste voorprogramma van Kings of Leon – want de kans is zeer groot dat dit binnenkort de enige plek is waar je The Whigs live kunt zien.

Post-grunge of psychedelische Southern rock? De vergelijking met My Morning Jacket wordt genoemd, Sonic Youth, Band of Horses, The Black Crowes en: Nirvana in de ‘Bleach’-periode. Het gaat over de indrukwekkende band Dead Confederate, die vanaf 2006 bezig is om de wereld te overstelpen met bezielde, duistere en meeslepende rocknummers. ‘Wrecking Ball’ heet het debuutalbum dat in 2008 uitkwam en ‘Sugar’ het tweede album dat vorig jaar uitkwam. De gitaren klinken onstuimig en fel, terwijl zanger Hardy Morris soms hartverscheurend zingt als Jeff Buckley en soms venijnig uitbarst in een onvervalste Kurt Cobain-sneer.


Van donderdag 17 februari tot en met zondag 6 maart vindt opnieuw een infiltratie plaats in Paradiso: de installatie Wow! (Write On Wall). Kijk voor meer informatie over de Infiltration Series op www.paradiso.nl/infiltration.Paradiso Programme

Programma