Programma
The Ex

The Ex Festival 50 Jaar Paradiso

The Ex Festival 50 Jaar Paradiso

zondag 30 september 2018

zondag 30 september 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:30, Zaal sluit: 02:30, Hoofdprogramma: 19:00

Tijdschema:

Grote zaal: MC Tijdelijke Toon / DJ Meda
19:30 - Drumband Hallelujah Makkum feat. ZEA & Kosten Koper
20:00 - Vincenzo Castellana
20:30 - Kaja Draksler Octet
21:15 - Zewditu Yohannes, Endris Hassen & Misale Legesse
22:00 - Brader Musiki
22:45 - The Ex
00:00 - KING AYISOBA

Kleine zaal: MC / DJ Richard James Foster
20:00 - Anne-James Chaton & Andy Moor
20:40 - Katherina Bornefeld & George Hadow
20:55 - Lena Hessels
21:15 - Terrie Hessels & Ken Vandermark
21:45 - Gummbah & Leonard Bedaux Cinema
22:25 - Kristoffer Alberts & Han Bennink
23:40 - Massicot

Kelder: 
21:00 - Oscar Jan Hoogland / Practical Music
21:45 - Diego Armando DJ
22:15 - H 0 W R A H 
23:00 - Diego Armando DJ
00:15 - Bazooka
01:00 - DJ Meda

The Ex bestaat 39 jaar dit jaar en na  zo’n 28 CD’s, bijna 2000 optredens in 46 landen en talloze connecties met muzikanten uit de impro-jazz, spannende popmuziek en projecten met vernieuwende krachten uit Ethiopië, Ghana, Koerdistan enz., viert de band het The Ex Festival in Paradiso, ter gelegenheid van 50-jarig bestaan van Paradiso.

De kelder, de bovenzaal en de grote zaal, zullen gevuld zijn vol uiteenlopende, eigenwijze en knetterende muziek die stuk voor stuk "handpicked" zijn door The Ex zelf. En het zijn niet zomaar bands. De 20 uiteenlopende artiesten hebben de laatste jaren samengewerkt met The Ex, of het zijn bands die onverwachts op het pad kwamen van de band. Een kijkje dus in het bonte universum van The Ex.

Namen die voorbij zullen komen zijn o.a.
The Ex (NL), Brader Musiki (KU), King Ayisoba (GH), Han Bennink (NL), Gummbah en Leonard Bedaux Cinema (NL), Kaja Draksler Octet (NL/B/AR/IS/RO/SI/LV), Drumband Hallelujah Makkum (NL), Zewditu Yohannes / Endris Hassen / Misale Legesse (ETH), Tijdelijke Toon (NL), Heretics (F/GB), George Hadow (GB), Lena Hessels (NL), Ken Vandermark (USA), HOWRAH (NL), Kristoffer Alberts (N), Vincenzo Castellana (I), Oscar-Jan Hoogland (NL), Massicot (CH), DJ Meda (ERI). Meer namen volgen nog.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • The Ex
 • Brader Musiki
 • King Ayisoba
 • Han Bennink
 • Gummbah
 • Leonard Bedaux
 • Kaja Draksler Octet
 • Drumband Hallelujah Makkum
 • Zewditu Yohannes
 • Endris Hassen
 • Misale Legesse
 • Tijdelijke Toon
 • Heretics
 • George Hadow
 • Lena Hessels
 • Ken Vandermark
 • Kristoffer Alberts
 • Vincenzo Castellana
 • Oscar-Jan Hoogland
 • Massicot
 • DJ Meda
 • HOWRAH

Ticket to the Tropics-pas 2018

Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2018. Voor sommige programma's zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

The Ex

Sinds 1979 is The Ex actief en de band is ontsproten uit de punk-scene waarin ze zich vooral lieten beïnvloeden door een band als The Fall. Ondertussen is de band geëvolueerd tot een van de meest avontuurlijke en innovatieve acts, in Nederland en tot ver daarbuiten.Rock, jazz, noise en etnische muziek zijn de basisingrediënten van The Ex. De Afrikaanse drums van Katherine Bornefeld, het ritmische en dwarse gitaargeluid van Terrie Hessels, het solide en tegendraadse gitaarwerk van Andy Moor en de teksten met een ironische kwinkslag door Arnold de Boer zorgen voor het typerende geluid van The Ex.’27 Passports’ is inmiddels hun 28e officiële album en wordt uitgebracht samen met een fotoboek door Andy Moor.

Hqdefault 180523 135717

That's not a virus

The Ex

Brader Musiki

Brader Musiki is een Koerdische zanger en saz-speler uit het Koerdische deel van Turkije die al 30 jaar woonachtig is in Nederland. Musiki heeft al aardig wat albums op zijn naam staan en speelt momenteel ook veel in het Koerdische deel van Irak waar hij een grote bekendheid is. In 1991 nam Brader twee nummers op samen met The Ex voor een 7 ", genaamd 'Militan' en 'Ceme Ryne', als onderdeel van de 6. Serie. In die tijd deed hij ook een kleine tournee met de Dog Faced Hermans en stond hij live op het podium met The Ex.

Hqdefault 180522 144305

Brader Musiki

King Ayisoba

King Ayisoba en zijn band brengen krachtige, energieke muziek met traditionele akoestische instrumenten uit het noorden van Ghana, hij zingt in Frafra en in het Engels en bespeelt de kologo, een tweesnarige luit gemaakt van een kalebas, een stok, twee nylon lijnen en een geitenvel. King Ayisoba wil "de wereld verliefd laten worden op kologo-muziek, net zoals Bob Marley de wereld liet houden van reggaemuziek. Zijn twee meest recente albums zijn opgenomen en geproduceerd door Arnold.

Hqdefault 180522 144855

King Ayisoba

Africa Needs Africa (feat. Wanlov the Kubolor & Big Gad)

Han Bennink

Wereldberoemde jazz-drummer/pionier. Bennink begon met spelen op jonge leeftijd en was actief in de vroege jaren 60 bij beroemde jazz-helden als Sonny Rollins, Wes Montgomery en Dexter Gordon. In 1967 richtte hij met Misha Mengelberg en Willem Breuker free-jazz, theater en kunst collectief Instant Composter Pool op. De Ex had vele samenwerkingen met Han. Hij verscheen op verschillende opnames en concerten en ze gingen op tour met hem naar Ethiopië voor twee baanbrekende tours.

Hqdefault 180522 144855 1

Hann Bennink & Terrie Ex

Gummbah en Leonard Bedaux Cinema

Sexboerderij Het Gouden Kalf is een overweldigend spektakel. Literatuur en cinema sluiten een absurd pact en bieden adembenemende inzichten in het menselijk leven. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud, rijk en arm. Met afstand het meest geestige en originele ding dat je tegenwoordig in de Nederlandse theaters kunt zien.

Hqdefault 180522 145227

Gummbah

Hqdefault 180522 145227 1

Leonard Bedaux Cinema

Kaja Draksler Octet

Het nieuwste project van de Sloveense pianist en componist Kaja Draksler brengt een kleurrijke groep van acht internationale muzikanten (gevestigd in Amsterdam) samen. Net als in haar solo-uitvoeringen combineert Draksler compositie en improvisatie, gebaseerd op een verscheidenheid aan stijlen met plaatsen en historische perioden. Dit alles geïnspireerd door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden en talenten van het ensemble.

Hqdefault 180522 145227 2

Kaja Draksler Octet

A promise is a promise

Drumband Hallelujah Makkum

Je hoort Hallelujah Makkum's strakke drumwerk en prachtige lyra geluiden al van veraf. Omdat het repertoire van de band veel populaire popsongs bevat zal menig nummer je bekend in de oren klinkenen. Ze komen uit het Friese dorpje Makkum en bestaan al meer dan zestig jaar. Al meer dan 35 jaar is Fokko Dam hun muzikaal begeleider wat hij tot op de van vandaag nog doet. Tijdens deze avond zal de drumband samen met Zea en een speciale blaassectie genaamd Kosten Koper spelen.

Hqdefault 180522 145433

Drumband Hallelujah Makkum

Wipe Out

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma