Programma
Paradiso

Super-Sonic Jazz - live: Moses Boyd, BigYuki, Soweto Kinch

Super-Sonic Jazz - live: Moses Boyd, BigYuki, Soweto Kinch

Saturday 10 December 2016

Saturday 10 December 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Super-Sonic Jazz presenteert drie nieuwe helden op het snijvlak van jazz, hiphop en electronica.

Moses Boyd Exodus maakt frisse, dansvloergeörienteerde jazz. Drummer en bandleider Boyd is een sterk opkomend jazztalent uit Londen met al een MOBO Award voor beste jazz act op zak. Met zijn band Exodus maakt hij frisse, dansvloergeörienteerde jazz. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Moses Boyd Exodus de support krijgt van BBC-dj en allround connaisseur Gilles Peterson. Mentors Four Tet en Floating Points hebben bovendien tracks van ‘m gemixt. Moses Boyd heeft zijn eigen label Exodus Records, maar zou niet misstaan in de stal van het vooruitstrevende Brain Feeder label van Flying Lotus tussen acts als Kamasi Washington en Thundercat. Van dit talent gaan we nog veel horen!
Moses Boyd Exodus: Moses Boyd (drums), Artie Zaitz (gitaar), Theon Cross (tuba), Binker Golding (saxofoon) en Nathaniel Cross (trombone).

Keyboardist en componist BigYuki creëert een nieuw geluid, waarin je elementen van jazz, klassiek, hiphop, soul, rock en electronica terug kunt horen. Ondersteund door Grammy Award winnaar en drummer Daru Jones en gitarist Randy Runyon zorgt het trio voor een verrassend groot geluid. BigYuki werkte eerder al samen met artiesten als A Tribe Called Quest, QTip, Bilal, Talib Kweli, Harvey Mason, Marcus Strickland, Mark Giuliana,en Me'Shell Ndegeocello. Afgelopen oktober verscheen debuutalbum Greek Fire, geproduceerd door Highbreed Music.

Britse jazz altsaxofonist en mc Soweto Kinch is een fascinerende en veelbelovende jonge muzikant in zowel de jazz als de hiphop scene. Hij heeft al twee MOBO Awards en twee BBC Radio Jazz Awards op zijn naam staan en werd genomineerd voor de Mercury Music Prize (maar moest het afleggen tegen Dizzee Rascal). Ook als producer en mc heeft hij in de hiphop scene de nodige erkenning gekregen, onder meer als support voor KRS ONE en voor zijn rap battles in Don’t Flop Entertainment.

Super-Sonic Jazz presenteert in Paradiso spannende en vernieuwende artiesten, die met een jazz-benadering diverse muzikale invloeden laten samenkomen: van electronica tot Afrikaanse grooves, klassiek, soul en hiphop. Denk aan nieuwe mengvormen, nieuwe experimenten en nieuwe helden als onder meer Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus. Blijf op de hoogte via Facebook, volg de Spotify playlist en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Paradiso Programme

Programma