Paradiso

Sonic Rendezvous 20 years + Filmfreak Film Festival

Sonic Rendezvous 20 years + Filmfreak Film Festival

23 okt 2015

23 okt 2015

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen.

Muziek- en dvd-distributeur Sonic Rendezvous viert haar 20-jarig bestaan met live optredens, het Filmfreak Film Festival, dampende beats en Vampisoul dj’s bovendien.

20 jaar eigen koers
Sonic Rendezvous vaart vanuit Alkmaar sinds 1995 tegen de stroom in haar eigen koers. Ze vertegenwoordigt maar liefst 175 verschillende internationale labels in de Benelux waaronder Fat Wreck Chords, Vampisoul, Bureau B, Sterns, Burger Records en Alive Naturalsound Records. Muziek was lang de hoofdmoot maar sedert 2009 vormen ook dvd’s een belangrijk onderdeel. Zo vertegenwoordigen zij oa Filmfreak, Cinema Delicatessen en Parovisie.
Naast distributie en verkoop behartigt Sonic Rendezvous ook logistieke zaken en additionele verkoop voor labels als Rushhour, Music& Words en Xango en Remain in Light.

Al lang voordat iedereen had bedacht dat vinyl weer “hip” zou zijn distribueerde en exporteerde Sonic Rendezvous al veel vinyl. De platen verspreid door Sonic Rendezvous hebben altijd de weg vanuit hun intussen al drie keer uitgebreide magazijn naar de liefhebber weten te vinden. Sterker nog, vinyl vormt bijna 40 % van hun inkomsten. Sonic Rendezvous is mede eigenaar van de Amerikaanse vinyldistribiteur Cobraside via wie ze o.a. het vinyl van de Eels, Black Rebel Motorcycle Club plus het laatste album van Public Enemy vertegenwoordigen. 

Liefde voor muziek en film
Sonic Rendezvous is een hechte club van 12 mensen. De meesten zijn al vanaf dag één in dienst. Aan het roer van Sonic Rendezvous staat al die 20 jaar Joanna Mak: “We hebben ons in die 20 jaar wel een paar keer opnieuw moeten uitvinden  maar onze omzet van 2015 is nu al 20% gestegen vergeleken met 2014 dus we groeien nog steeds! We verdienen met z’n twaalven ongeveer de helft van wat BUMA/Stemra directeur Hein Van Ree verdient, maar werken met leuke mensen, muziek en films is bij Sonic absoluut meer een drijvende factor dan het verdienmodel.

PROGRAMMA

Film Freak Festival (Tuinzaal)

21.00: De Nederlandse premiereweek van 'The Lobster' van regisseur Yorgos Lanthimos met in de hoofdrol Colin Farrell. Een zwart-komisch liefdesverhaal. In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 40 dagen krijgen om een partner te vinden.

23.00: 'Symbol' van de Japanse regisseur Hitoshi Matsumoto
Een metafysische bespiegeling over het lot der mensch en de kosmische verbondenheid der
dingen.

Live optredens en dj-sets

20.30: Ragtime Wranglers  (foyer)
De avond wordt afgetrapt met een akoustische set  door deze be-brylcreemde Hollandse 50's swing & rockabilly band.

21.30: Tone Zones  (concertzaal)

Dit Antwerpse surf- en elektronicaduo laat horen dat de Schelde uitmondt in de Atlantische oceaan bij de Californische kust. Front 242 meets The Ventures.

22.30: T-99 (concertzaal)

I’ve got T-99 problems but a bitch ain’t one? Deze Amsterdamse band heeft al twee cd’s en een 10” via Sonic Rendezvous uitgebracht en laat vanavond een ouderwets tijdloze mix van rulle R&R, country, blues en zelfs een toefje punk horen.

23.00: Vampi Soul dj-set (foyer)
Er kan en zal deze avond ook flink worden afgedanst op grammofoonplaatjes uit de koffers van mr. Vampi Soul himself, Inigo Pastor uit Madrid, en de grote soulkenner/liefhebber James Maycock uit Londen, ook bekend van Mojo magazine en zijn BBC-documentaires.

DJ Mulat begint de avond en voor, na en tussen de bands door legt DJ Vendermeulen  van de Amsterdam Beat Club ook plaatjes op.

Er is ook een platenmarktje, want je wil niet thuiskomen van deze feestelijke avond zonder een nieuwe aanwinst uit de Sonic Rendezvous stal.

Paradiso Programme

Programma