Paradiso

Shovels & Rope + voorprogramma: Matthew Logan Vasquez

Shovels & Rope + voorprogramma: Matthew Logan Vasquez

24 jan 2017

24 jan 2017

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Dit concert behoort tot de concertreeks Sugar Mountain Presents, die onlangs haar ambassadeurs presenteerde. Sandra Zuidema is er een van en die weet het volgende te vertellen over de band en hun nieuwe album 'Little Seed':

"Shovels & Rope gaat als een speer in de VS en ook op Little Seeds laat dit aanstekelijke duo weer horen hoe het er bij hen in de keuken aan toe gaat. Als een meer countryfied White Stripes brengen ze hun songs met een rudimentaire rauwheid met Cary Ann op de bas en snaredrum en Michel op een extreem vuig klinkende elektrische gitaar buitelt hun zang over de geluidscollage heen, soms haast als een kibbelend echtpaar die allebei het hoogste woord hebben en soms in prachtige harmonie. Eigenlijk net als in een echte gepassioneerde relatie waar af en toe de wat stof opwaait en een houten lepel om de oren vliegt om vervolgens weer eens lekker op elkaars schoot te kruipen. Ik vermoed dat het er ook zo ongeveer aan toe gaat in huize Shovels & Rope. Ze hebben het er maar druk mee, want niet alleen maakte ze een nieuw album maar er werd en passant ook nog een menselijk zaadje uitgebroed. Little Seed namen ze ook in hun eigen huis op, hoe ze dat gedaan hebben mag Joost weten want het lijkt erop dat de kleine niet veel zoetsappige lullabyes voor geschoteld heeft gekregen maar ook behoorlijk heeft liggen rocken in zijn wiegje. Little Seed als album is een beetje als een ritje in de achtbaan met rustige momenten als je langzaam omhoog gaat maar ook wild en opwindend als je weer naar beneden en over de kop roetsjt. Het album eindigt overigens met een eerbetoon aan een overleden vriend "This Ride" en verteld een beetje het verhaal over het begin en het einde van het leven en alles wat daartussen allemaal gebeurd. Little Seed, is uitgegroeit tot wederom buitengewoon fascinerend album."

Paradiso Programme

Programma