Programma
4 tweeluiken naast elkaar

Rocking the museum

Rocking the museum

woensdag 31 oktober 2018

woensdag 31 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

In het voormalige mededelingenkastje aan de voorgevel van Paradiso presenteert The Small Museum van 8 t/m 31 oktober acht uit de serie van 19 bijzondere schilderijen die de Amsterdamse kunstenaar Paul Nassenstein in opdracht maakte voor Post Modern. De schilderijen worden als tweeluik getoond en worden iedere week gewisseld. 

In deze serie schilderijen reflecteert Nassenstein op speelse wijze op de formaliteit in de kunst. Het kleine formaat van het werk ontneemt de afgebeelde objecten alle pretenties. Door abstracte en figuratieve elementen te gebruiken geeft Nassenstein een poëtische en soms humoristische kijk op kunst. Waar begint kunst en waar eindigt het? Of maakt dat eigenlijk helemaal niets uit?

De Amsterdamse kunstenaar Paul Nassenstein studeerde in 1993 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Zijn werk wordt bevolkt door kleine figuurtjes en dieren gepositioneerd in allerhande vreemde situaties. Grote sombere niets-gebouwen, optochten nergens naartoe en hengelaars die met omgekeerde dobbers op vogels vissen zijn elementen die in zijn werk zijn terug te vinden. Associatieve voorstellingen met een narratief karakter waarin fatalisme met de nodige humor wordt bezworen. Het werk varieert van tekeningen en schilderijtjes op klein formaat vaak niet groter dan een postkaart tot doeken van 2 bij 3 meter.

Nassenstein won diverse prijzen zoals de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst (1995 en 1997) en de Prix de Rome voor tekenen in 1998. In 2008 ontving hij de Jeanne Oosting prijs voor schilderkunst en onlangs (september 2018) de Van Ommeren Voogt prijs. Zijn werk is met grote regelmaat te zien op kunstbeurzen en in diverse galerieën in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij ook werkzaam als docent bij verschillende kunstinstellingen.

Post Modern is een groeiende collectie kunstwerken op ansichtkaart formaat, zelf geproduceerd door gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. Deze collectors items zijn exclusief gemaakt voor Post Modern. Het werk van deze toonaangevende makers is vaak van monumentaal formaat en zeer kostbaar. Post Modern daagt deze makers uit om hun verhaal te vertellen binnen een klein kader. Hierdoor ontstaan er kleine, unieke, handgemaakte én betaalbare kunstwerken. Binnen handbereik voor elke verzamelaar.

De compacte kunstwerken zijn verkrijgbaar via de Post Modern webshop, op evenementen en in (museum)winkels.

Post Modern is een initiatief van Woes van Haaften & Roosje van Donselaar.

Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur.  In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma