Elvis Gospel007 Johanne Abeling website

Pop-kerkdienst en boekpresentatie ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’

Pop-kerkdienst en boekpresentatie ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’

zondag 2 juni 2019

zondag 2 juni 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Entree + boek: €15,- (incl. servicekosten)
  • Programma met zitplaatsen

Popdominees Jan Andries de Boer, Piet van Die en Fred Omvlee werken al jarenlang met popmuziek in de kerk. Jan Andries de Boer organiseert rockdiensten rond U2 en Bløf, Piet van Die rond Johnny Cash en Fred Omvlee rond Elvis Presley en de Top2000. Voor het boek ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’ (uitgeverij Kokboekencentrum) bundelden zij hun krachten en inzichten. In dit boek gaan de auteurs dieper in op de religieuze inhoud van popmuziek en de waarde daarvan voor de kerk. Het boek bevat een kleine theologie van de popmuziek en veel verdieping over de genoemde artiesten. Er blijken ook veel andere artiesten te zijn van wie de muziek een plek kan krijgen in kerkdiensten.

Zondagochtend 2 juni wordt het boek in Paradiso gepresenteerd met een unieke pop-kerkdienst rondom Johnny Cash, Elvis Presley en Bløf, met als thema: Thuiskomen. Een dienst voor iedereen, of je nu gelovig bent of niet. De bezoeker wordt meegenomen door het mooiste van de Bijbel en de popmuziek rond dit thema. De nummers worden gespeeld door de bands Cashflow3 en TeBoven. Aan het eind van deze dienst wordt het boek gepresenteerd en is er gelegenheid tot signeren.

Foto: Elvis-kerkdienst in Paradiso (2006), Johanne Abeling.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma