Programma
Nahawa 1600

Nahawa Doumbia

Nahawa Doumbia

Monday 19 June 2017

Monday 19 June 2017

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017

Dit concert is verschoven van Paradiso Noord naar Paradiso (kleine zaal). Adres: Weteringschans 6-8, Amsterdam. Tijden blijven ongewijzigd. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017, die hier verkrijgbaar is: paradi.so/TttTPas2017

Met haar krachtige stem is Nahawa Doumbia al decennia een van de populairste vrouwelijke griots (troubadours) uit het zuiden van Mali. Hoewel ze al lang wereldberoemd had moeten zijn, werd ze overschaduwd door de uit dezelfde streek afkomstige Oumou Sangaré. In de jaren tachtig en negentig nam Doumbia een aantal cd’s op in Parijs, een paar jaar geleden bracht het hippe Awesome Tapes From Africa een oude cassette uit op vinyl en sindsdien staat ze weer in de belangstelling. De regio Wassoulou waar Doumbia vandaan komt, staat bekend om zijn specifieke muzikale stijl: een mix van traditionele Malinese muziek en moderne invloeden, meestal gezongen door krachtige vrouwelijke zangeressen met begeleiding op de kamale ngoni (zessnarige luit). Wassouloumuziek is een van de muziekstijlen waarin de Amerikaanse blues haar oorsprong vindt. En dat hoor je bij Nahawa Doumbia.

Concert in samenwerking met Amsterdam Roots Festival.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Nahawa Doumbia
Nahawa 1600

Nyamatoutou

Nahawa 1600

Koro Dia

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma