1920 Photocredit Patrick Richter

Martin Kohlstedt

Martin Kohlstedt

30 mrt 2019

30 mrt 2019

Tolhuistuin

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Duitse pianist en componist Martin Kohlstedt maakte de afgelopen jaren veel indruk met prachtige neoklassieke composities op zijn tweeluik 'Tag' (2012) en 'Nacht' (2014). Ook zijn nieuwe album 'Strom' is eind vorig jaar lovend ontvangen. Niet voor niets wordt Martin Kohlstedt vaak vergeleken met genregenoten zoals Nils Frahm en Ólafur Arnalds.

Live geeft Martin Kohlstedt een totaal nieuwe dimensie aan zijn werk. Hij improviseert en experimenteert er op los en voegt continue nieuwe elementen toe aan zijn modulaire composities. Hierin maakt Martin Kohlstedt gebruik van o.a. een klassieke piano, een Fender Rhodes, synthesizers en beats. Op het podium laat Martin Kohlstedt zich leiden door zijn publiek, de omgeving waarin hij speelt en vooral zijn intuïtie, waardoor een optreden nooit hetzelfde klinkt als op plaat. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Martin Kohlstedt
Hqdefault 181016 133658

AMS

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (eerder bekend als Paradiso Noord) is gevestigd op IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Let op: voor clubnachten wordt er een andere ingang gebruikt. Je kunt dan naar binnen via Buiksloterweg 5c en dat bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw. Verder kun je in het hele gebouw, dus ook het restaurant, alleen maar met een pinpas/creditcard kunt betalen. Ten slotte is het ook mogelijk om voor het concert een hapje te eten in het restaurant. 

Paradiso Programme

Programma