Programma
Frostchildren

London Calling Sunday Roast: BBQ + live: Sweeping Promises, Frost Children, Elephant Stone & The Belair Lip Bombs

London Calling Sunday Roast: BBQ + live: Sweeping Promises, Frost Children, Elephant Stone & The Belair Lip Bombs

zondag 19 mei 2024

zondag 19 mei 2024

In Tolhuistuin - Club, Tuin

Zaal open: 16:00, Hoofdprogramma: 16:30

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024. Let op: hiervoor is aanmelden verplicht en dit kan via deze link. Er is slechts een beperkt aantal plekken voor pashouders beschikbaar, kun je niet meer komen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en maak iemand anders blij met jouw plekje. Kijk voor alle informatie over London Calling Festival op de website van London Calling.

Op zondag 19 mei, Eerste Pinksterdag, vindt de afterparty van London Calling Festival plaats in de Tolhuistuin, met een barbecue en live bands. Bekijk hieronder alle bevestigde namen en bestel direct je maaltijd bij je ticket. Kies uit (vegan) taco's, burgers of jerk chicken uit de barbecue en geniet van een heerlijke maaltijd in de Tuin van Tolhuistuin en live muziek in de zaal.

Line-up

Club

  • Elephant Stone
  • Frost Children
  • Sweeping Promises
  • The Belair Lip Bombs

Tuin

  • Melqui
  • Barbecue: (vegan) taco's, burgers, jerk chicken

Sweeping Promises

Het Sub Pop-duo Sweeping Promises bracht onlangs haar tweede album 'Good Living Is Coming For You' uit en dat is zeker reden voor een feestje. Hun energieke combinatie van powerpop en lo-fi garage werkt aanstekelijk en dwingt je voeten tot bewegen. Met dit album laten ze zien dat verandering soms onverwachte schoonheid met zich meebrengt. Geïnspireerd door alt-rock en scherpe popmuziek uit het begin van het millennium, gecombineerd met een DEVO-achtige raarheid, weten ze hoe ze de luisteraar moeten boeien en nooit uit hun greep laten ontsnappen.

Sweeping Promises

Sweeping Promises

Good Living Is Coming For You

The Belair Lip Bombs

Maak kennis met The Belair Lip Bombs, een kwartet afkomstig uit Melbourne, wat onlangs haar draai heeft gevonden met de release van hun debuutalbum 'Lush Life'. In slechts 10 nummers omvat dit album een scala aan verlangens en verkent het nieuwe wegen naar voldoening en zelfvervulling. Dit alles verpakt in een luchtig indie-pop jasje met gitaarhooks die simpelweg onweerstaanbaar zijn.

The Belair Lip Bombs

The Belair Lip Bombs

Elephant Stone

Ga op een kosmische odyssee met Elephant Stone, de sonische tovenaars die het weefsel van psych-pop herscheppen. Aangevoerd door de raadselachtige Rishi Dhir, hebben deze muzikale meesters gedurende 15 jaar dimensies van geluid doorkruist. Van de sitar-doordrenkte overpeinzingen van 'The Seven Seas' tot de synth-beladen avonturen van 'Ship of Fools', trotseert Elephant Stone het water. Hun nieuwste album, 'Back Into the Dream', belooft luisteraars mee te nemen naar rijken waar dromen en werkelijkheid zich vermengen. In de woorden van Dhir, "Zolang er Rishi is, is er Elephant Stone."

Elephant Stone

Elephant Stone

Frost Children

Dit is een interessante om te beschrijven. We raden je aan om Frost Children vooral zelf te ontdekken. Ontstaan uit de synergie tussen broer en zus, creëren Angel en Lulu Prost, a.k.a. Frost Children, aanstekelijke, energieke nummers met een knipoog naar internetcultuur. Gedwongen door de pandemie keerden ze terug naar huis in St. Louis, Missouri, waar ze hun muzikale talenten ontketenden, resulterend in de hyperpop-rage van 'Elixir Rejection' en het synth-gedreven 'Spiral'. Door DIY te combineren met de flair van SpongeBob SquarePants en de intensiteit van Skrillex, weten ze zichzelf te onderscheiden. Op hun nieuwere nummers omarmen ze iets meer radiovriendelijke pop, terwijl ze toch hun kenmerkende rand behouden. 

Frost Children

Frost Children

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma