Dano ft Def P

Livestream Dano feat. Def P

Livestream Dano feat. Def P

vrijdag 22 mei 2020

vrijdag 22 mei 2020

Zaal open: 17:00, Zaal sluit: 18:30, Hoofdprogramma: 17:00

Normaal gesproken brengen we in Paradiso dagelijks artiesten en publiek samen. In de huidige door corona ontregelde realiteit staat Paradiso leeg en zijn veel artiesten optredens en inkomsten misgelopen en zitten noodgedwongen thuis. 

Om artiesten evengoed een podium te bieden, gaan we met regelmaat livestreamen via onze Facebook-pagina en Youtube-kanaal.

Deze keer live vanuit de grote zaal van Paradiso: Dano ft. Def P Wat de FOK ouwe

Houd deze pagina op onze website in de gaten voor meer livestreams of kijk optredens die al zijn geweest terug.


Dj Dano en DEF P: Koning van de gabber ft. Koning van de Nederhop

Def P en DJ Dano hebben apart van elkaar een zeer rijke historie opgebouwd in de jaren 90. Via een gezamenlijke vriendin zijn ze 2 jaar geleden weer in contact met elkaar gekomen en wilde ze graag de studio in om samen tracks op te nemen.  Uit een van deze sessies is de track ‘Wat de FOK ouwe’ geboren. Een vette techno track met de nederhop rap van Def P. Of te wel de ideale mix tussen de koning van de Hardcore en de koning van de Nederhop

 De track is echter blijven liggen tot november vorig jaar. In die maand waren er besprekingen om een derde druk van de biografie Wat de FOK ouwe (uit 2016) van Dano uit te brengen. De track werd naar DJ Giel Beelen gestuurd om van hem te horen wat hij van het liedje vond.

Giel: “Man man man, dit is werkelijk fantastisch! De gabber koning met de koning van de nederhop samen?! Hier MOET iets mee gebeuren! Dano, gebruik al je socials en zorg dat dit gehoord en gezien gaat worden!”

Op Facebook plaatste Dano een oproep of iemand misschien een videoclip kon maken bij een liedje. Via een gezamenlijk vriend op Facebook kwam Dano in contact met Peggy Steenvoorden. Steenvoorden heeft zo’n 55 videoclips op haar naam staan en maakte onder andere video’s voor Nasty, 2brothers on the 4th Floor, Def Rhymz en Postmen.  Het leek haar een uitdaging om weer een keer back to the roots te gaan. De clip is dan ook een ode aan de jaren negentig geworden.

Op 22 mei wordt de track officieel gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam  tijdens een live stream waarin DJ Dano en Def P optreden en daarna de officiële lancering van de videoclip van ‘Wat de FOK Ouwe’. Tevens is het derde druk van zijn boek Wat de FOK ouwe vanaf die dag te koop.


DJ DANO Koning van de Gabber

Daniel Leeflang, beter bekend onder zijn artiestennaam DJ Dano een Nederlandse techno- en hardcore house-dj en producent. Leeflang begon rond 1984 als diskjockey bij een piratenzender. Daarnaast deed hij journalistiek werk voor het Nieuws van de Dag, onderdeel van de Telegraaf. Na het schrijven van een artikel over de bekende housediscotheek RoXY aan het einde van de jaren 80 besluit hij deze muziekstijl zelf te gaan draaien. Leeflang geldt daarna als een van de pioniers van de gabbermuziek. Hij produceert onder meer platen voor het Mokumlabel en maakt remixes voor andere DJ’s. Samen met collega’s DJ’s Buzz Fuzz, Gizmo en The Prophet richt hij het collectief The Dreamteam op waarmee ze optreden op grote dancefeesten als Thunderdome en Mysteryland. In deze periode wordt de gabberhouse een landelijke hype en werkt Leeflang veel voor ID&T.

Rond 1998 richt Leeflang zich op de technomuziek, nadat de hype rond de gabbermuziek is overgegaan. In de jaren 2000 produceert hij ook trance onder de pseudoniemen Satcom en Solar #7. Nadat de gabberhouse in 2004 weer opleeft maakt hij samen met de andere oud-leden van The Dreamteam weer een compilatie-cd. In 2006 schreef hij de titelsong voor de documentaire God is my DJ over Duncan Stutterheim, mede-oprichter van ID&T.

De afgelopen jaren heeft Dano over de hele wereld opgetreden en vele vele tracks gemaakt. In 2016 was het tijd voor een boek. Een boek dat alles vertelde over het gestoorde leven dat hij had geleidt. Het levensverhaal zou verplicht lesmateriaal moeten zijn voor de nieuwe generatie Nederlandse dancejongens. Die bleekneusjes van 17 die - zoals iemand van de oude garde opmerkt in Wat de FOK ouwe - Het bizarre leven van DJ Dano - 'nu hun poen staan binnen te scheppen'. Het boek was in no time uitverkocht en beleeft nu z’n derde druk.


Def P Koning van de Nederhop

De man die van cruciaal belang was voor de Nederlandse hiphopwereld, die voor velen de eerste aanraking met vaderlandse rap betekende en die zelfs het woord ‘Nederhop’ bedacht, was de frontman van de Amsterdamse Hiphop groep Osdorp Posse.  Opgericht in 1989 en zonder het in eerste instantie zelf zo te bedoelen vervulde de Osdorp Posse zo een pioniersrol voor alle Nederlandstalige rapgroepen die pas jaren later, na de eerste grote successen als paddenstoelen uit de grond schoten. Ondanks onbegrip van de media en het ontbreken van airplay wist de Osdorp Posse door originaliteit, fanatisme en hard werken een stormachtige carrière te bewerkstelligen. Van jongerencentra en kraakpanden naar festivals als Pink Pop en Dynamo Open Air.

Het hoogtepunt kwam in 1995, na de  release van hun vierde album 'Afslag Osdorp'. Ze braken  tijdens een legendarische show letterlijk en figuurlijk door op het Lowlands podium en werden daarna massaal opgepikt door de media. In 1996 wonnen ze de landelijke Popprijs en maakten op 5 mei een helikoptervlucht over Nederland om die dag op vijf plaatsen op te kunnen treden. De groep had inmiddels een opmerkelijke reputatie opgebouwd en raakte in de meest bizarre avonturen verzeild. In het 2009 was het verhaal van de Osdorp Posse klaar.

Tegenwoordig speelt Def P vooral met bands als BL3NDER (jazz) en Beatbusters (ska en reggae), of werkt hij aan losse experimentele projecten als Onderhonden, Digibombers of the Howling Coyotes. In 2020 staat er een uitgebreide najaars tour op het schema ter ere van zijn 30-jarige rapjubileum en het verschijnen van zijn nieuwste solo-album.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Dano & Def P - Wat de FOK ouwe

    Dano & Def P - Wat de FOK ouwe

    Dano & Def P - Wat de FOK ouwe

    Paradiso Programme

    Programma