Programma
Flyer leven in ons heelal

Leven in ons heelal - Paradisolezing door Harry Buhrman

Leven in ons heelal - Paradisolezing door Harry Buhrman

Sunday 18 June 2017

Sunday 18 June 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Entree Vrienden van Verstegen & Stigter en leden van de VPRO: 10,- incl. daglidmaatschap, Entree Studenten/CJP/Stadspas: 5,-

Wil je voor meerdere lezingen uit deze serie kaarten kopen, klik dan hier

Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle wetenschapprogramma's in Paradiso.

Lezing door prof. dr. Harry Buhrman (hoogleraar computerwetenschappen Universiteit van Amsterdam, Centrum wiskunde & informatica, directeur QuSoft): ‘Kunstmatige intelligentie en quantumcomputers: nemen de computers het straks over?

Quantumcomputers zijn fundamenteel nieuwe machines om berekeningen te doen. Hun komst is aanstaande en samen met pas ontwikkelde technieken binnen de kunstmatige intelligentie gaan we een nieuw tijdperk in. We staan op de drempel van een quantumrevolutie waarbij onze maatschappij mogelijk drastisch gaat veranderen.

In de Paradisolezingen 2017 nemen topwetenschappers ons met zevenmijlslaarzen in acht stappen mee door de levensloop van de aarde. Van de Oerknal naar de elementaire bouwstenen van het heelal, van complexe moleculen tot het eerste leven, van aap tot mens tot homo technologicus, en uiteindelijk tot kunstmatige intelligentie. De serie behandelt in vogelvlucht het ontstaan van leven in ons heelal en ‘de evolutie van alles’.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, VSNU, Museum Boerhaave en VPRO.

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap in Paradiso

  Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle wetenschapprogramma's in Paradiso.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma