Paradiso

Lefto presents Yussef Kamaal - Super-Sonic Jazz

Lefto presents Yussef Kamaal - Super-Sonic Jazz

22 jan 2017

22 jan 2017

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Line up: Yussef Kamaal, Duke Hugh, dj Lefto

Yussef Kamaal (opgericht door drummer Yussef Dayes en toetsenist/drummer Kamaal Williams oftewel Henry Wu) is gevormd door de eigentijdse sound van Londen. Het trio heft hun dansbare en funky jazz laten beïnvloeden door de bassdriven sound van grime, broken beat en jungle. Hun muzikale smaak en benadering is zowel beïnvloed door Theolonius Monks pianospel als geprogrammeerde drum van eigentijdse artiesten als Kaidi Tatham (o.a. Bugz In The Attic en The Herbaliser). Debuutplaat "Black Focus" is uitgebracht door Gilles Petersons Bronswood Recordings.

Producer Duke Hugh (uit Groningen) is een nieuwkomer om in de gaten te houden, die onlangs de indrukwekkende dubbel-EP ‘Canvas’ heeft uitgebracht op het Londense Rhythm Section. Broken beat, jazz, hiphop en dromerige electronica gaan in de mix op tracks die zowel op de dansvloer als tijdens een lange roadtrip uitstekend tot zijn recht komen.

De avond wordt gehost door Lefto, de Brusselse smaakmaker die internationaal bekend staat als dj, producer, curator, organisator én kenner van hiphop, jazz, electronica en aanverwante muziek.

Super-Sonic Jazz presenteert in Paradiso spannende en vernieuwende artiesten, die met een jazz-benadering diverse muzikale invloeden laten samenkomen: van electronica tot Afrikaanse grooves, klassiek, soul en hiphop. Denk aan nieuwe mengvormen, nieuwe experimenten en nieuwe helden als onder meer Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus. Blijf op de hoogte via Facebook, volg de Spotify playlist en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Paradiso Programme

Programma