Paradiso

Fontaines D.C. @ London Calling

Fontaines D.C. @ London Calling

27 okt 2018

27 okt 2018

Paradiso

Zaal open: 17:30, Hoofdprogramma: 18:00

Drie dagen na het eerste optreden van de band in Nederland, gaven zij een concert in de kleine zaal van Paradiso tijdens London Calling. Het was het eerste concert van de band in Paradiso maar gelijk wisten zij de zaal op z'n kop te zetten. Nog niet eens een jaar later had de band hun debuutalbum uitgebracht en een uitverkocht concert in de grote zaal.

Foto: 06-11-2019 in de grote zaal van Paradiso

-

Deze vijf opgeschoten jongens uit Dublin maken onder de noemer Fontaines D.C. indiepunk. Poëtische lyrics gezongen door gruizige Ierse vocalen. Ondanks de verwijzing naar Washington D.C. worden ze naar eigen zeggen beïnvloed door bands als The La’s, The Pogues en Buddy Holly. Inspiratie halen ze uit de rijke geschiedenis van Dublins tegencultuur. Ze begonnen eigen teksten te schrijven en dat heeft uiteindelijk geleid tot het juichend ontvangen debuutalbum 'Dogrel' (2019), waarop ook invloeden van sixties garage, surf en rock-'n-roll te horen zijn.

Line-up

Paradiso: Bovenzaal

  • Fontaines D.C.
Hqdefault 201117 124527

Fontaines D.C.

Big

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma