Programma
Bixiga 70

Felabration

Felabration

Saturday 20 October 2018

Saturday 20 October 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Zaal sluit: 05:00, Hoofdprogramma: 19:30

Tijdens ADE is het niet toegestaan om (rol)koffers en/of weekendtassen mee naar binnen te nemen. 

--
Please note that it is not allowed to enter the venue with a suitcase or duffle/luggage bag during ADE. 

Wereldwijd vinden rondom Fela Kuti's geboortedag feesten plaats ter ere van de 'Godfather of Afrobeat'. Felabration in Amsterdam als onderdeel van ADE viert African Dance Music, verwacht veel traditionele afrobeat, highlife/disco, underground dance en afro-house.  

Live : Bixiga 70, Basa Basa, Nihiloxica
Dj’s: Roel de Boer, Rich Medina, Tien Son, KC the Funkaholic en The Djoon Experience

De tienkoppige Braziliaanse band Bixiga 70 mixt cumbia, Guinese malinké, Braziliaanse candomblé en samba met afrobeat en seventies grooves. Ze speelden al samen met Tony Allen, Seun Kuti & Egypt 80 en Antibalas Afrobeat Orchestra.

Basa Basa omschrijft zichzelf als ‘psychedelic disco power from Ghana’. Ze worden gezien als een van de meest cutting-edge discobands uit de late jaren zeventig en begin jaren tachtig, door hun onweerstaanbare mix van afrobeat, highlife en disco. Felabration heeft de primeur; 40 jaar na de originele release van ‘Homowo’ volgt nu de re-release op Vintage Voudou Records. Nog even onweerstaanbaar als toen. 

Nihiloxica is een live percussie band, met zes Ugandese percussionisten (de Nilotica Cultural Ensemble), de Britse producer Spooky J en de mysterieuze ‘pq’ op analoge synths. Vanuit het koninkrijk van Buganda brengen de percussionisten hun eigen traditionele en hypnotiserende ritmes mee, die vermengd worden met Europese underground dance tot een “a darker take on traditional Bugandan drumming”


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  Ticket to the Tropics-pas 2018

  Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2018. Voor sommige programma's zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

  Bixiga 70 Boiler Room Dekmantel São Paulo Live Set

  Bixiga 70 Boiler Room Dekmantel São Paulo Live Set

  Bixiga 70 Boiler Room Dekmantel São Paulo Live Set

  Basa Basa - African Soul Power

  Basa Basa - African Soul Power

  Basa Basa - African Soul Power

  Nihiloxica - Kadodi (Official Music Video)

  Nihiloxica - Kadodi (Official Music Video)

  Nihiloxica - Kadodi (Official Music Video)

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

  Paradiso Programme

  Programma