Paradiso

Familieconcert Roodkapje - 2e concert

Familieconcert Roodkapje - 2e concert

1 nov 2015

1 nov 2015

Roald Dahls Roodkapje verteld door Joep Onderdelinden & de Amsterdamse Tramharmonie

Roald Dahl vond Grimms versie van het sprookje Roodkapje een beetje te gewoon. Dus schreef hij zelf een versie: een licht-absurde coming of age van een meisje met een rood kapje. Daarin valt veel te smullen voor jong en oud. Maar minder voor de wolf. Want die doet wel stoer, maar is hij wel opgewassen tegen de girlpower van Roodkapje en haar oma?

Roodkapje is een familieconcert van een uur voor iedereen van 4 tot 104. Joep Onderdelinden vertelt en de Amsterdamse Tramharmonie maakt muziek onder leiding van dirigent Jacco Nefs.

Little Red Riding Hood
Muziek: Paul Patterson, arrangement: Paul Pellay
Tekst: Little Red Riding Hood, uit: Revolting Rhymes van Roald Dahl, vertaling / bewerking: Huberte Vriesendorp
Verteller: Joep Onderdelinden
Met dank aan: Theater Gnaffel

Ook op het programma: Symphonic Highlights from Frozen arr. Stephen Bulla.

Amsterdamse Tramharmonie
Al bijna 100 jaar geeft het amateurorkest dat werd opgericht door personeel van de Amsterdamse Trammaatschappij concerten met klassieke blaasmuziek in beroemde Amsterdamse zalen. Naast haar jaarlijkse optreden in het Concertgebouw, geeft de ATH concerten op diverse grote podia in en rondom Amsterdam: Paradiso, De Beurs van Berlage, Uitmarkt en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarbij wordt regelmatig samengewerkt met bekende artiesten zoals Karin Bloemen, Edwin Rutten, Willeke Alberti, Henk Poort en Laura Fygi.

Meld je aan voor de mailinglijst klassieke concerten in Paradiso >>

Paradiso Programme

Programma