Header niet meer normaal show

De Niet Meer Normaal Show

De Niet Meer Normaal Show

Monday 15 June 2020

Monday 15 June 2020

Zaal open: 20:30, Hoofdprogramma: 20:30

Een Groene Toekomst: Europa & de Klimaatcrisis

Gasten:

 • Diederik Samsom, Europese Commissie - Green Deal
 • Kauthar Bouchallikht, Publicist en campaigner, onderdeel duurzame jonge 100
 • Faiza Oulahsen, Hoofd Energy & Climate, Greenpeace
 • Tom Berendsen, Europarlementariër (CDA/EVP) 
 • Raw Roets (artiest)
 • Froukje (artiest)


Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Tijdens de vierde aflevering van De Niet Meer Normaal Show onderzoeken we hoe covid-19 de duurzaamheidsagenda in Europa beïnvloed. Grijpen we de kans om onze samenleving duurzaam te transformeren of blijven we hangen in het oude normaal? 

Voor de pandemie stond het aanpakken van de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda. Momenteel worden er enorme hoeveelheden coronamiljarden in de economie gepompt om de economie te herstellen, de handel op gang te brengen en vliegtuigen weer te laten vliegen. Is dit het moment voor Europa om op de lange termijn te verduurzamen en de klimaatcrisis een halt toe te roepen? Wat is de European Green Deal en wat betekent die voor Nederland? 

En welke rol speel je zelf in de transitie? #vliegschaamte en #vleeschaamte waren al een wezenlijke vormen van schaamte en schuldgevoel. Door de lockdown waren ‘twee weken chillen in Bali’ of ‘een weekendje shoppen in Barcelona’ even niet meer aan de orde. Komen we nu tot een inzicht dat we deze onduurzame levensstijl niet nodig hebben voor een gelukkig leven? Of willen we weer zo snel mogelijk terug naar onze oude gewoontes? 

Kijk, praat en doe mee, op maandagavond 20.30 LIVE bij de Niet Meer Normaal Show, live via Facebook en Youtube.

De Niet Meer Normaal Show is een nieuwe, interactieve liveshow waarin elke we week samen met spraakmakende gasten, muzikanten en kunstenaars verschillende vergezichten van het post-corona tijdperk verkennen. Betaalt de jonge generatie straks de rekening van deze crisis? Of is dit juist het moment waarop zij de kans krijgt om ‘het nieuwe normaal’ vorm te geven? Een unieke co-productie van De Balie, de Kiesmannen, Pakhuis de Zwijger en Paradiso Amsterdam.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Trailer: De Niet Meer Normaal Show

  Trailer: De Niet Meer Normaal Show

  Trailer: De Niet Meer Normaal Show

  Paradiso Programme

  Programma