Paradiso

Celine Cairo EP-presentatie

Celine Cairo EP-presentatie

8 Sep 2010

8 Sep 2010

Celine Cairo (20) groeide op in een gezin van muziekliefhebbers (die luisterden naar flamenco, jazz, funk, soul, pop en klassiek) met een vader die drumde. Al van jongs afaan ging ze regelmatig naar optredens van haar vader. Op 11-jarige leeftijd  met zanglessen, later volgde ze gitaarlessen en zo begon ze met het schrijven van haar eigen muziek.

Na de middelbare school reisde Celine door Frankrijk om nummers te schrijven en zich te oriënteren. Na terugkomst maakte ze een Myspace profiel aan en vormde ze haar trio met Mart Jeninga op bas en Matthijs Lievaart op altviool. Het trio deed in 2009 zo’n 80 optredens, ze wonnen de landelijke competitie 'Talent Night' en reisden af naar New York om op te treden in het legendarische Carnegie Hall. Hierna volgde De Wereld Draait Door en de finale van de Grote Prijs van Nederland waarin Celine 3e werd (en 2e publieksprijs). Dit jaar stond Celine Cairo onder meer op de The Hague Jazz en Sail.

Celine Cairo, Matthijs Lievaart en Mart Jeninga  hebben met de jonge producer Joost de Glopper hun eerste EP opgenomen, die op deze avond in Paradiso wordt gepresenteerd.

Paradiso Programme

Programma