Programma
CATALYTIC SOUND 2 dec 2023

Catalytic Sound Festival

Catalytic Sound Festival

Saturday 2 December 2023

Saturday 2 December 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Catalytic Sound uit Chicago is een internationaal collectief van zo’n dertig improviserende musici. Het telt vijf Nederlandse leden: Jaap Blonk, Andy Moor, Ab Baars, Ig Henneman en Terrie ‘Ex’ Hessels. Zij vormen de spil van het Nederlandse editie van het Catalytic Sound Festival, waar zij spannende, onverwachte combinaties aangaan met avontuurlijke gastmusici zoals dit jaar met o.a. Ken Vandermark, Paal Nilssen Love, Lean Left, Jaap Blonk en ‘terug van nooit weggeweest’ The Ex. 

Sinds 2015 wil Catalytic Sound de afstand tussen artiesten en publiek zo klein mogelijk houden. Op die manier kan er sprake zijn van eerlijke vergoedingen en wordt de mogelijkheid gecreëerd voor de artiesten om hun tijd maximaal te besteden aan het ontwikkelen van hun praktijk.

Via innovatieve strategieën, zoals het opzetten van een coöperatie met een eigen streaming-platform, wordt ingespeeld op de economische omstandigheden en onderlinge solidariteit. Daarnaast biedt het platform niet enkel werk van de leden aan, maar toont het ook wat hen inspireert, o.m. via de publicatie voor abonnees Catalytic Quarterly. Naast dat het festival plaatsvindt in Paradiso, vindt het festival in december ook plaats in Ashville, Chicago, New York, Washington D.C. en Nijmegen. 

Ken Vandermark (US) – tenor / baritone saxophone, clarinet
Fie Schouten – clarinets
Terrie Ex – guitar
Andy Moor (UK) – guitar
Ig Henneman – viola
Paal Nilssen-Love (N) – drums
Anneke Brassinga – poems & words
Katherina Bornefeld – drums
Carl Ludwig Hübsch (D) – tuba 
Arnold de Boer – vocals & guitar
Jaap Blonk – voice & electronics
Elisabeth Harnik (A) – piano
Marie Guilleray (F) – voice 
Miguel Petruccelli (UY) – guitar
MC Guy Peters
LeanLeft
The Ex

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • The Ex
  • Ken Vandermark

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma