Programma
Buitengewoon Promo RGB

Buitengewoon

Buitengewoon

maandag 13 mei 2019

maandag 13 mei 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Na vier jaren studeren aan het Conservatorium van Amsterdam is het tijd voor David Westmeijer, Jasper Meurs en Jeanne Rouwendaal om deze periode af te sluiten. Op maandag 13 mei organiseren zij samen de afstudeeravond ‘Buitengewoon’ in Paradiso Noord. Een avond gevuld met bestaande acts die tijdens deze studie absoluut niet hebben stil gezeten en nieuwe acts die in deze tijd zijn ontstaan. Verwacht alternatieve pop en autotune, rauwe elektronische levensliederen, melancholie in combinatie met droompop en invloeden uit hiphop en r&b.

The Brahms
Na het winnen van de 3FM Award voor Best Alternative in 2016 en een drukke festivalzomer met meer dan veertig shows, begon in 2017 een nieuw tijdperk voor The Brahms. De single ‘Sleep’ liet een nieuwe, overweldigende kant van de band zien. In februari 2018 volgde het debuutalbum ‘Me And My Damn Dreams’, dat werd opgenomen in samenwerkingen met producer Larry Hibbitt (Nothing But Thieves, Sundara Karma, Bloxx). Na de release is de band bezig gegaan met zichzelf opnieuw uit te vinden en komen ze in 2019 met nieuw materiaal.

WIES
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band amper een half jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018.

Banji
Een nieuwe band uit Utrecht, met een nieuw geluid. Banji maakt zonder compromis te sluiten de muziek die ze voelt. Unieke alternatieve pop met elektronica-, hiphop- en r&b-invloeden zoals je dat nog nooit eerder hebt gehoord.

Jeanne
Jeanne Rouwendaal won in 2015 de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland en was een van de tien meest geboekte acts van Popronde, waarna ze naar Australië vertrok om haar EP ‘Getting Close’ op te nemen. Jeanne’s repertoire, altijd gespeeld op haar elektrische gitaar, varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot rauwe nummers met een sterke mening.

Me-Time
Maak kennis met Me-Time, het nieuwe solo project van David Westmeijer, bekend van The Brahms. Met zijn elektronische pianoliedjes weet hij een midden te vinden tussen Coldplay en Kanye West. Gewapend met autotune stort hij zijn hart uit over simplistische beats en gevoelige pianoakkoorden en samen met zijn liveband schakelt hij moeiteloos tussen donkere sferen en heldere popliedjes.

Line-up

Club

  • The Brahms
  • WIES
  • Banji
  • Jeanne
  • Me-Time
Hqdefault 190321 122142

The Brahms

Sleep

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma