Programma
Paradiso

broeder Dieleman

broeder Dieleman

donderdag 28 januari 2016

donderdag 28 januari 2016

Locatie: Paradiso Noord (Tuinzaal), Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Broeder Dieleman werd in 1976 geboren als Tonnie Dieleman, tussen de aalscholvers en de kerken op Zeeuws-Vlaanderen, in een streek vol verhalen. Hij hoorde ze in kroegen, aan de keukentafel en bij het haardvuur. Maar hij zag ze ook in het landschap en in de gezichten van de mensen. Die rijkdom aan verhalen van mens en natuur brengt hij op zijn nieuwe album+ boek 'Uut de bron' (releasedatum: 27 november) op unieke wijze samen.

Dieleman durft op dit album voorbij het liedje te kijken. 'Uut de bron' is daardoor een intuïtieve geluidsdocumentaire geworden waarin liederen, veldopnames en instrumentale passages elkaar opvolgen en samen een uitgesponnen geheel vormen, een muzikaal eerbetoon aan Zeeuws Vlaanderen, een conceptalbum waarop naast banjo en Zeeuwse kleppers ook de stemmen van een boer, een priester en de bladeren van Zeeuwse populieren te horen zijn.

Het album werd opgenomen aan de Zuidlangeweg in Hoofdplaat in mei 2015 door Pim van de Werken en werd mede mogelijk gemaakt door een Literair productiehuis de Wintertuin en Snowstar records.

Broeder Dieleman neemt voor deze show in de intieme Tuinzaal van de Tolhuistuin Eduard Walhout mee die live beelden mixt bij de drones, soundscapes en liedjes van "Uut de bron".

Paradiso Programme

Programma