Programma
Sethprice

Beatrix Ruf, wonderkind of total loss?

Beatrix Ruf, wonderkind of total loss?

vrijdag 24 november 2017

vrijdag 24 november 2017

In Paradiso - Kelder

Zaal open: 16:30, Hoofdprogramma: 17:00

  • Programma met zitplaatsen

Door haar contacten met collectioneurs, curatoren en internationale kunstinstellingen leek Beatrix Ruf de ideale kandidaat voor het vernieuwde en geprivatiseerde Stedelijk Museum. Na een mediacampagne met beschuldigingen van wanbeleid en belangenverstrengeling besloot zij per direct haar functie neer te leggen. Het vertrek vond plaats in de transitie van het museum als overheidsinstelling naar een door markt en mecenaat gefinancierd instituut. Werd zij het slachtoffer van de neo-liberale ambities van haar Raad van Toezicht? Intussen blijft de kwaliteit van Rufs tentoonstellingsbeleid in de discussie ten onrechte geheel buiten beeld.

 
Een gesprek met kunstliefhebbers, critici en kunstenaars onder leiding van Menno Grootveld, met onder meer socioloog Olav Velthuis (UvA) en verzamelaar/blogger Egbert Dommering (lees zijn blog over Beatrix Ruf).

Deze bijeenkomst is onderdeel van de programma serie 1968 -2018 waarin het heden vanuit gebeurtenissen uit het verleden wordt becommentarieerd. Voor eerdere programma’s onder deze noemer kijk op www.1968-2018.nl

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Kelder

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma