Programma
Arstidir

Árstídir

Árstídir

Sunday 16 December 2018

Sunday 16 December 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma half zittend, half staand

A special holiday concert with Árstíðir 
In Reykjavik is het al meer dan tien jaar een vaste traditie dat Árstíðir rondom Kerstmis speciale concerten geeft, waarbij ze traditionele IJslandse kerstliederen combineren met eigen werk. Dit jaar gaan ze met dat concept voor het eerst over de eigen landsgrenzen en kan de rest van Europa ook genieten van deze unieke optredens. 

De IJslandse band Árstíðir stond in 2008 binnen zes maanden na hun debuut bovenaan de IJslandse hitlijsten. Hun muziek is grensoverschrijdend, maar wordt vaak omschreven als door klassieke muziek beïnvloedde indie- en folkrock. Árstíðir laat organische akoestische tradities en moderne elektronische arrangementen samenkomen met gecompliceerde simpelheid en onnavolgbare deskundigheid. 

In 2016 deed de groep een speciale theatertour in Nederland samen met Anneke van Giersbergen en eind 2017 was er een uitgebreide Europese tour met Sólstafir en Myrkur. Árstíðir is sinds dit weer jaar terug in de originele trio-bezetting, waarin ze tien jaar geleden begonnen. In maart 2018 verscheen hun nieuwe single ‘While This Way’, afkomstig van hun vierde album ‘Nivalis’, dat eind juni verscheen. Nivalis betekent in Latijn 'als sneeuw' en daarom keert de band in december terug naar Nederland voor een reeks intieme kerstshows.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Árstídir
Op zondag 16 december geeft Arstidir een intiem kerstconcert in de Tuinzaal van Paradiso Noord. Haal hier je tickets.

While this Way

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma