Paradiso

7 Layers Sessions

7 Layers Sessions

31 jan 2017

31 jan 2017

Paradiso presenteert 7 Layers Sessions in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam. 

De eerste bevestigde artiest voor deze 7 Layers Session is Dustin Tebbutt. De Australische singer-songwriter timmert al een aantal jaar flink aan de weg in eigen land met zijn prachtige folk-liedjes en gelaagde productie. Hij bracht vorig jaar zijn eerste volledige studio-album uit genaamd ‘First Light’ en sindsdien reist zijn muziek de hele wereld over. Dotan is al een tijd groot fan van zijn bijzondere muziek en besloot hem een Tweet te sturen met een uitnodiging voor de 7 Layers-tour. Met als resultaat dat hij voor het eerst in drie jaar weer een optreedt in Europa!

Sara Hartman is de tweede artiest die zal spelen tijdens de 7 Layers tour. De jonge singer-songwriter werd geboren in New York en verliet deze stad nooit eerder tot ze twee jaar terug besloot te verhuizen naar Berlijn om haar muzikale droom achterna te gaan. Met haar unieke sound en herkenbare stem zal zij tijdens de 7 Layers tour veel harten veroveren. Dotan is in ieder geval al groot fan!

De derde en tevens laatste naam voor de 7 Layers sessions is niemand minder dan Lewis Watson. Hij leerde zichzelf gitaar spelen op zijn 16e en besloot toen zijn zelfgeschreven liedjes op Youtube te plaatsen. Dit bleef zeker niet onopgemerkt en hij bracht twee jaar terug al een prachtige debuutplaat uit. Nu is het tijd voor zijn tweede album en als het aan Dotan ligt is het dan ook tijd dat een groter publiek hem nu gaat ontdekken.

'7 Layers' staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de 'kern' en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep 'vreemden'. Op de '7 Layers'-avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

“Ik mis in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je nog kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen. Uiteraard kun je agenda's afspeuren en op die manier nieuwe bandjes of artiesten ontdekken, maar het feit dat je naar een avond gaat en eigenlijk niet echt weet waar je naar gaat luisteren, maar er kwaliteit wordt gegarandeerd, vind ik te gek. Op deze avonden wil ik het publiek kennis laten maken met singer songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen," aldus Dotan.

Paradiso Programme

Programma