Programma
Paradiso

5 Days Off - Rustie, Shlohmo, Snakehips, Lapalux e.a.

5 Days Off - Rustie, Shlohmo, Snakehips, Lapalux e.a.

vrijdag 7 maart 2014

vrijdag 7 maart 2014

Hosted by HOAX.

Grote zaal: Rustie, Special guest: Shlohmo, Snakehips, Melé, Jameszoo, DJ+.

Kleine zaal: Lapalux (live), Know V.A. (live), Filosofische Stilte, Akka, Jarreau Vandal.


Rustie
Het jonge Schotse talent Rustie uit Glasgow brengt een frisse en vernieuwende sound waarin hij cheesy trance, glitch hop, dubstep en grime combineert. Schroeiende jaren 80 gitaarklanken en zware hiphop sub-bass kick drums brengen een complete dansvloer in extase. Zijn muziek werd uitgebracht op befaamde platen labels als Warp Records en Numbers.

Shlohmo
De Avant-garde hip-hop producer Shlomho (Los Angeles, VS) is het vlaggenschip van Friends of Friends, een label met artiesten waar onderscheid tussen genres haast onmogelijk is. Het indrukwekkende in zijn muziek is hoe vocal samples worden getransformeerd in instrumentale elementen met het behoud van de directheid en toegankelijkheid van popmuziek.

Lapalux
Stuart Howard uit Essex is onderdeel van de producers stal van Flying Lotus Brainfeeder label. Zijn sound ligt dichter bij pop dan de gehybridiseerde producties waar het label om bekend staat. Met de rauwe ingrediënten van offbeat pop, een melodische ruggengraat, vocalen en ratelende drumlijnen creëert hij innovatieve IDM tracks.

Snakehips
Het Britse duo Snakehips speelde zichzelf in de kijker met remixes voor Bondax en Wild Belle. In juni 2013 kwam er een vervolg met On & On en Make it die samen 600.000 keer werden beluisterd op Soundclound, niet slecht voor een 1ste eigen release. De sound van Snakehips is te omschrijven als een mix van funky electronica met hip hop, beats and soul.

Melé
De producer Melé komt met een bijzondere tak van euforische dance muziek in combinatie met UK underground hiphop. Releases bracht hij uit op Sinden’s Grizzly en Mixpak Records. In zijn dj sets brengt hij een volwassen selectie van ‘90’s house en techno met garage en hedendaagse bass knallers.

Jameszoo

De dj en producer Michiel van Dinther staat voor een experimentele mix van oude hiphop met modern jazz en beats. In september bracht de Bossche producer een eerste release uit op Warp Records met een remix voor niemand minder dan Nightmares On Wax.

Akka
Akka, voorheen Akkachar, groeide op met donkere techno. Deze invloeden combineerde hij met gruizige beats. Als labelbaas van Rwina Records wist hij Amsterdam op de kaart te zetten in de internationale beat wereld. Het platenlabel groeide al snel uit tot een van de meest toonaangevende labels van Europa.

FilosofischeStilte
De Hagenees Luuk Graham is pas 20 jaar maar timmert al flink aan de weg. Met een handvol EP’s op zak en een lijstje aan internationale bookings lijkt niets dit jong talent nog in de weg te staan. Zijn kenmerkende sound is te omschrijven als een combinatie van diepe baslijnen met spacende geluiden die je doen denken aan de Commodore 64 en Nintendo.

DJ+

Toen dubstep groot werd was DJ+ er als de kippen bij. Tegenwoordig brengt hij de perfect mix van house, techno, bass en alles wat daar tussenin zit. Met een oog voor nieuwe ontwikkelingen weet hij het publiek altijd te verassen met z’n spannende dj sets. Dit leverde hem in de afgelopen jaren vaste draaiplekken op bij Hoax en Lockdown.

Know V.A.

Als vaste dj’s bij de Amsterdamse clubavonden Hoax en Riff Raff trekt het duo dat bestaat uit Feico en Marijn al snel de aandacht. Dit resulteerde zelfs in een gig op Lowlands 2013 waar ze voor de eerste keer volledig live gingen in de X-ray. Een dancevariant van hiphip op een eigen elektronische wijze!

Jarreau Vandal

Jarreau Vandal is resident bij de succesvolle clubavond Wavefiles. Zijn sets en producties zijn altijd raak dankzij een flinke dosis soul in combinatie met warme beats. Hou deze gozer in de gaten!

Uitsluitend toegang 18 jaar en ouder. Bij twijfel wordt legitimatie gevraagd.
Paradiso Programme

Programma