Programma
Nieuwsoverzicht

Paradisolezingen via livestream

11 februari, 2021

1 Paradisolezingen Veelzijdigleven

In maart en april is een aantal Paradisolezingen via livestream te volgen. Het publiek is tijdens deze lezingen niet aanwezig in de zaal, maar heeft de mogelijkheid om alles te volgen vanuit huis. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Elk jaar buigen topwetenschappers zich over de meest uiteenlopende onderwerpen tijdens de Paradisolezingen. In het voorjaar van 2021 staat een nieuwe serie lezingen met het thema ‘Veelzijdig leven’ op de planning. Omdat het onder de geldende coronamaatregelen voorlopig niet mogelijk is om de Paradisolezingen met publiek te laten plaatsvinden, is besloten de eerstvolgende lezingen live te streamen vanuit Paradiso. Elke livestream blijft na de uitzending nog een week lang online beschikbaar om terug te kijken. Tickets zijn nu verkrijgbaar via onderstaande links.

Het gaat in eerste instantie om de volgende lezingen:

zondag 14 maart - Prof. dr. Dirk van Delft (Universiteit Leiden)
'Kleijne diertgens – Antoni van Leeuwenhoek en de ontdekking van onzichtbaar leven'
Een microscopische blik op het begin en het belang van de microbiologie

zondag 21 maart - Prof. dr. Andrea Maier (VU Amsterdam en University of Melbourne)
Lezing uit de serie van 2020: 'Niemand is sterfelijk'

zondag 28 maart - Prof. dr. Ignas Snellen (Universiteit Leiden)
'Vanaf de Aarde bezien'
Over exoplaneten en de vraag of er buitenaards leven zou kunnen bestaan

zondag 18 april - Prof. dr. Martine Maan (Rijksuniversiteit Groningen)
'Soort maakt soort'
Over partnerkeuze, leefomgeving en het ontstaan van nieuwe soorten

Na de lezingen krijgt het publiek net als altijd gelegenheid tot vragen stellen. Bovendien blijft de livestream nog een week online beschikbaar, zodat je deze later nog terug kunt kijken wanneer je verhinderd bent op het moment van de livestream.

Tickets

Na aankoop van een ticket ontvang je uiterlijk vier dagen voor de betreffende lezing een mail met een link naar de livestream, en een stapsgewijze gebruiksinstructie. De kaartverkoop start op donderdag 18 februari om 14:00.

Ticketprijzen (inclusief servicekosten)
- Regulier € 17
- Vrienden V&S | VPRO-leden | Quest-lezers: € 14,50
- Student: € 5,50

Eerder gekochte tickets voor de lezingen in Paradiso worden automatisch omgezet naar een livestream-ticket. Alle kaartkopers ontvangen hierover bericht per mail.

Veelzijdig leven

Onder de titel ‘Veelzijdig leven’ tonen zes topwetenschappers in de Paradisolezingen 2021 het leven in uiteenlopende dimensies – van microscopisch celniveau en onzichtbare virussen, via met het blote oog waarneembare nieuwe soorten tot de kosmologische schaal van exoplaneten.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.