Nieuwsoverzicht

Vrienden schieten onze ambassadeurs te hulp met extra tips

Sugar Mountain lijstjes mei 2020

We hebben eventjes geen concerten meer, maar nog wel veel vrienden, die tot voor kort ook heel vaak onze Sugar Mountain-shows bezochten. Die zien we nu dus ook niet, zelfs niet op anderhalve meter... Ambassadeur Patrick van Sante miste zijn concertvrienden en vroeg deze liefhebbers ook om een lijstje. Leuk initiatief vonden wij. Die lijstjes staan er ditmaal ook bij. Al met al een triomftocht voor Daniel Romano, Lucinda Williams, Logan Ledger, Joe Ely, Steve Earle, Western Centuries, Jason Isbell en American Aquarium.

Pat Garrett & Friends

Patrick van Sante
1. Jesse Daniel - Rollin' On 
2. Caleb Caudle - Better Hurry
3. Western Centuries - Call The Captain
4. Ron Sexsmith – Hermitage
5. The Tender Things - How You Make A Fool
Ook helemaal te gek, maar nog maar net in de luistermodus, zijn Daniel Romano - Content To Point The Way en Jack Grelle - If Not Forever.

Hieronder geven we nog even wat langer het woord aan Patrick en zijn vriendenclub…

‘Verder nog even dit. Met een groep vrienden waarmee ik vaak naar concerten ga, of eigenlijk ging, hebben we ook een “concert-appgroep” waarin we veel concert- en muziektips uitwisselen. Ik heb even een rondje gedaan langs een paar van de leden en gevraagd naar welke muziek zij momenteel luisteren in deze bizarre tijden. Hieronder hun reacties!’

Michel Bruijn: ‘Ik heb net een ladinkje cd's binnen via Lucky Dice, die nu vechten om toerbeurten in de cd speler. Modern Pressure (2017), van Daniel Romano, had ik al op LP, nu ook op cd. Jim White's Waffles, Triangles & Jesus (2017) en verder de nieuwe albums van Boris McCutcheon en de Teskey Brothers. De vorige van de Teskeys heb ik grijs gedraaid. De nieuwe live plaat van Daniel Romano, een soort Bob Dylan on speed, ben ik ook aan het doorgronden. Moet wel nog ff wennen aan de gehaastheid van de nummers. Wil deze graag nog op vinyl hebben!’

Rik Mooi is o.a. een grote soul- en bluegrassfreak en houdt de tips van de ambassadeurs altijd nauwlettend in de gaten. ‘De nieuwe single van The Special Concensus, Chicago Barn Dance, vind ik te gek. Robbie Fulks werkt met ze samen, dat triggerde me. Op soulgebied zijn de nieuwe albums van Swamp Dogg en Tomar and the FCs favorieten. Andere tips van Sugar Mountain die ik stuk draai zijn Rookie, John Moreland, Daniël Lohues, Daniel Romano, Frazey Ford, Tyler Gummersall, Western Centuries en DeWollf, ook naar aanleiding van de mooie docu op tv. Verder draai ik buiten met dit mooie weer ook veel The Gourds, lekker hard! Deze muziek kan de buurt wel waarderen!’

Als Patrick met zijn broer Rinke belt, moet deze eerst even een potje schaak met zijn zoon Hidde afmaken. Later volgt het appje met zijn favoriete cd's van dit moment:

Rinke van Sante
1. Swamp Dogg - Sorry You Couldn't Make It,
2. Joe Ely - Love in the Midst of Mayhem
3. Israel Nash – Topaz
4. American Aquarium – Lamentations
5. Western Centuries - Call The Captain.

Tot zover familie en vrienden van Patrick, een welkome aanvulling op onze ambassadeurs, waarvan een aantal een keertje ‘spijbelde’. Hieronder volgen nog de vaste ambassadeurs van onze bejubelde concertserie.

We hebben eventjes geen concerten meer, maar nog wel veel vrienden, die tot voor kort ook heel vaak onze Sugar Mountain-shows bezochten.

Western Centuries - Every Time It's Raining

Klasbak!

Jan Janssen
1. Jason Isbell And The 400 Unit - Reunions
Klasbak!
2. The Wood Brothers - Kingdom In My Mind
Opnieuw overtuigend.
3. Lucinda Williams - Good Souls Better Angels
Mag deze maand niet ontbreken.
4. Pokey Lafarge - Rock Bottom Rhapsody
Voor het eerst een fan...
5. The Lone Bellow - Half Moon Light
To the point muziek.


Jody Behre
1. Logan Ledger - Logan Ledger
2. Ashley McBride - Never Will
3. The Panhandlers - The Panhandlers
4. Sam Doores - Sam Doores
5. Brandy Clark - Your Life Is a Record


Stefan Koer
1. Early James - Singing For My Supper
2. Joe Nolan – Drifters
3. Lucinda Williams - Good Souls Better Angels
4. John Prine - John Prine
5. Lowest Pair - Perfect Plan

We hebben eventjes geen concerten meer, maar nog wel veel vrienden, die tot voor kort ook heel vaak onze Sugar Mountain-shows bezochten.

Logan Ledger - Let The Mermaids Flirt With Me | Live @ Music Fog

‘Precies als je hem nodig hebt, is hij er weer’

We hebben eventjes geen concerten meer, maar nog wel veel vrienden, die tot voor kort ook heel vaak onze Sugar Mountain-shows bezochten.

American Aquarium - Me + Mine

‘Echt op haar allerbest weer’

We hebben eventjes geen concerten meer, maar nog wel veel vrienden, die tot voor kort ook heel vaak onze Sugar Mountain-shows bezochten.

Shelby Lynn – Don't Even Believe In Love

Sugar Mountain Spotify Playlist

Onze Sugar Mountain Spotify playlist wordt elke maand ververst door Runa Stam.