Programma
Nieuwsoverzicht

Supersuckers zijn weer eens niet te stoppen

9 januari, 2020

Supersuckers 2020

Supersuckers, de godvergeten sleazy rockers zijn weer eens de nachtrust van hun goede vriend Willie Nelson komen verstoren. Hun dertiende album Play That Rock ‘n’ Roll is namelijk in de studio van zijn ranch in Texas opgenomen. Alleen de band van Eddie Spaghetti is in staat om in een gebied waar de eerste buren ongeveer op een halve dagmars afstand wonen voor burengerucht te zorgen. Maar eerlijk is eerlijk, ze waren in slechts vier dagen klaar. Het resultaat is weer knijterhard ‘rawken’ volgens beproefd recept. Op 8 februari komen ze de kleine zaal weer eens op een hoopje spelen.

Willie is gek op ze

Ain’t Gonna Stop (Until I Stop It) heet de eerste single van het nieuwe album. Niet te stoppen, waag het verdorie niet eens. Jongens nog aan toe, wat hakt dat er weer even in zeg! Je blèrt het meteen mee alsof je het al jaaaaren kent. Heerlijk voor thuis of in de auto. Wel eerst even het raampje van je auto opendraaien anders zit je geheid zonder ruiten, want die worden er zonder pardon full blast uitgeblazen. Laat dat maar over aan Eddie Spaghetti, de enige constante factor in de band die al ruim 30 jaar iedereen op zijn weg in elkaar timmert. Niet te temmen die gast. Willie is gek op hem en Tilli ook. En terecht!

​Supersuckers, de godvergeten sleazy rockers zijn weer eens de nachtrust van hun goede vriend Willie Nelson komen verstoren.

Ain’t Gonna Stop (Until I Stop It)

Album komt uit één dag voor de show…

Jammer alleen dat we zo weinig voorbereidingstijd krijgen van deze zware jongens om het nieuwe album tot ons te nemen. Het komt zo ongeveer gelijktijdig uit met die show in de bovenzaal. Om precies te zijn op de dag ervoor, tja... (die planning is van Acetate Records, daar kunnen wij van Sugar Mountain niks aan doen). Tweeëneenhalf jaar geleden bliezen ze daar ook al het dak eraf. Ineens was daar met cowboyhoed op zijn kanis outlaw Sammie Burgwal met zijn makkers uit Almelo, een soort Ultra’s van Heracles, beer drinkers ‘n’ hell raisers, kortom de gedroomde trouwe fans van Supersuckers. Het gerstenat vloeide weer overtollig. De lege biervaten rolden van de trap af. Spaghetti en zijn bende stelden niet teleur.

​Supersuckers, de godvergeten sleazy ​Supersuckers, de godvergeten sleazy rockers zijn weer eens de nachtrust van hun goede vriend Willie Nelson komen verstoren.rockers zijn weer eens de nachtrust van hun goede vriend Willie Nelson komen verstoren.

History of Rock ‘N’ Roll

Country op het menu of niet?

Alhoewel, niet teleurstellen? Dat zeg ik nou wel, maar toch wel een klein beetje ontgoocheld was ik wel. Er zijn er nog steeds zoals ondergetekende die stiekem hopen dat Supersuckers nummers gaan spelen van hun pure countryalbum Must’ve Been High (1997) of van min of meer de opvolger daarvan Holdin’ The Bag uit 2015. Helaas niets daarvan in september 2017. En er is geen reden om aan te nemen dat dat nu gaat veranderen. Maar tel dan je zegeningen en concentreer je liever op hun onvermoeibaar gebrachte rock ‘n’ roll, waar de zegen van Willie Nelson, met wie ze ook regelmatig optreden, op rust.

​Supersuckers, de godvergeten sleazy ​Supersuckers, de godvergeten sleazy rockers zijn weer eens de nachtrust van hun goede vriend Willie Nelson komen verstoren.rockers zijn weer eens de nachtrust van hun goede vriend Willie Nelson komen verstoren.

Bloody Mary Morning Willie Nelson with Supersuckers

Attitude!

Weinig bands hebben nog die vette attitude. Tuurlijk, we zouden er een moord voor doen om Jason & The Scorchers weer eens live te mogen aanschouwen. Maar op de een of andere manier zit het er steeds niet in. Dus moeten we niet gaan lopen zeiken als Supersuckers geen countrydeuntjes spelen. Ze rawken wel! Kom daar maar eens om in deze barre tijden. Inkopers van bier van Paradiso, houd u even rekening met een invasie uit Almelo? Bij voorbaat dank. Ze zullen het tot op de laatste druppel opslurpen.

Tekst door: Robbert Tilli

Koop hier je kaarten voor Supersuckers op 8 februari in de kleine zaal.