Programma
Nieuwsoverzicht

Melkweg & Paradiso i.s.m. Save the Children: benefiet voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld

8 november, 2023

Website

Melkweg en Paradiso organiseren op woensdag 15 november een benefietavond om geld in te zamelen voor Save the Children. Tijdens deze benefietavond ‘Cease Fire Now!’ zullen er in de Melkweg optredens zijn van onder meer Hang Youth, Sef, Froukje, Joep Beving en S10. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Daarom organiseren Melkweg en Paradiso een avond om samen te komen met anderen die ook iets willen betekenen voor de meest onschuldige burgerslachtoffers van deze oorlog: kinderen. 

GEEFDOEL
De gehele opbrengst gaat naar de kindernoodhulp van Save the Children in Gaza.

Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Bijna de helft van de Gazanen is jonger dan 18 jaar. Meer dan 4.500 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit. Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig.

Website

Cease Fire Now!

De avond wordt gepresenteerd door Nadia Moussaid. Zij is naast tv-presentatrice ook ambassadeur van Save the Children. Het programma bestaat onder meer uit live-optredens van Hang Youth, Zoë Tauran, Sef, Froukje, Joep Beving, S10 en vindt plaats in de MAX, EXPO, CINEMA en café MILK van de Melkweg. Op een later moment zal het programma nog worden aangevuld met andere artiesten, sprekers en films.

Alle bovengenoemde artiesten treden tijdens dit benefietprogramma gratis op en alle opbrengsten van deze avond gaan naar Save the Children. Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor 25, 50 of 100 euro om de avond bij te wonen en daarmee te doneren.

Meer informatie:

Over Save the Children

Save the Children is een onafhankelijke kinderrechtenorganisatie humanitaire organisatie. Dat wil zeggen dat ze geen partij kiest in een conflict. Ze volgen het VN-Kinderrechtenverdrag en de Geneefse Conventies. Ze zijn er voor alle kinderen en zetten zich voor hen in, zodat ze veilig en gezond kunnen opgroeien, overal ter wereld.

Doneren zonder ticket

Kun je niet komen op 15 november, maar wil je wel doneren aan Save the Children? Dat kan natuurlijk ook. Ga daarvoor via de onderstaande link naar de website van Save the Children en doe een eenmalige of maandelijkse donatie.