Programma
Nieuwsoverzicht

De Weteringschans wordt Whitehouse Road dankzij Tyler Childers

9 augustus, 2018

Tyler Childers 2017 3

Sugar Mountain is dol op Tyler Childers. Dat is algemeen bekend. We kregen zelfs al het ‘verwijt’ of we niet een klein beetje doorsloegen met onze ‘hype’. Ook kregen we de vraag waarom hij niet op ons eigen podium op het Once In A Blue Moon-festival staat. Beleefd hebben we dat afgewimpeld met een verwijzing naar zijn show op de tweede dag van het Sugar Mountain Presents weekend op 1 en 2 september in Paradiso. Na zijn twee solo-optredens het afgelopen jaar zal het zijn eerste bandshow worden. We kunnen alweer niet wachten. Dan maar hype hoor. Tyler rules, van de Appalachen tot de Amsterdamse grachten. Dan zetten wij intussen de heruitgave van zijn Live on Red Barn Radio I & II nog maar eens op.

Onbespoten country

Afgelopen jaar hebben we hier op deze plek meermaals de onbespoten country van ‘die rooie’ uit Kentucky bewierookt. Lees hier ons van superlatieven bulkende vorige blog nog maar eens terug. We nemen er geen woord van terug. Het door Sturgill Simpson geproduceerde studioalbum Purgatory stond non-stop aan. Lekker meeblèren met Whitehouse Road, de niet stuk te krijgen single, het kon niet op. Elk nummer was raak. En ja hoor, je zult het altijd zien: onze lezers schoven allerlei andere namen naar voren, die minstens zo goed zouden zijn. Kan allemaal wel wezen, maar niemand, ik herhaal niemand, legt dezelfde intensiteit als Tyler Childers aan de dag. He’s so f@#*ing intense! Steve Earle had eindelijk zijn opvolger gekregen. Dat had al bij al zo’n 30 jaar geduurd. Maar dan krijg je ook wat. Tyler is our man. Basta!

Sugar Mountain is dol op Tyler Childers. Dat is algemeen bekend. We kregen zelfs al het ‘verwijt’ of we niet een klein beetje doorsloegen met onze ‘hype’.

Whitehouse Road

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Die rooie in die rooie schuur

Natuurlijk zit er nog een hele geschiedenis aan die man. Er waren al platen voor dat officiële debuut. Eerst was er al het in eigen beheer uitgebrachte Bottles & Bibles uit 2011. Daarna volgden er in 2013 en 2014 twee 4-track EP’s in de vermaarde Live on Red Barn Radio sessies, een verplichte aanschaf voor elke rechtgeaarde fan van country die je zonder mes en vork eet. Welnu die twee hebbedingetjes zijn net heruitgegeven op een handzame gecombineerde langspeler, in elk gewenst formaat, maar voor het eerst ook op vinyl. Dat u het maar weet.

De radiosessie op de eerste EP destijds was opgenomen met Tylers akoestische band The Highwall. Toen speelde hij Whitehouse Road al, de embryonale versie van de toekomstige country classic. EP II was die rooie in z’n uppie op zang en gitaar in die rooie schuur. Bottles & Bibles kreeg de bekende intense behandeling, even krachtig als, maar kaler dan de oerversie uit 2011. Het door velen voor hem al gecoverde Rock Salt and Nails schopte het tot een absolute publieksfavoriet.

Sugar Mountain is dol op Tyler Childers. Dat is algemeen bekend. We kregen zelfs al het ‘verwijt’ of we niet een klein beetje doorsloegen met onze ‘hype’.

Rock Salt and Nails

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Terug met band

Na twee keer Tyler Childers (spreek uit: ‘Tjilders’) solo te hebben meegemaakt in Amsterdam, eerst in de kleine zaal in juli 2017 en later in ’t Zonnehuis afgelopen januari, krijgen we onze held nu voor het eerst met zijn elektrische band. Al met al wordt dat een optreden om net zo naar uit te kijken als naar die eerste keer Steve Earle in 1987. Te zien op de tweede avond van Sugar Mountain Presents in het eerste weekend van september.

Tekst door: Robbert Tilli
Foto door: David McClister

Koop hier je kaarten voor Parker Millsap, Tami Neilson, Tyler Childers en Ruby Boots op 2 september.