Programma
Nieuwsoverzicht

Concert Dan Baird gaat door met Joe Blanton

28 augustus, 2017

Dan Baird Homemade Sin 2017

‘The show must go on.’ Het optreden van Dan Baird op 1 november in Paradiso Noord gaat door ondanks ziekte van de hoofdpersoon zelf. De rootsrocker moet op doktersadvies een paar maanden rust houden om zijn leukemie te laten behandelen. Van zijn Europese tour zijn maar twee optredens afgelast. Want een working band moet wel blijven werken, aldus de niet klein te krijgen Baird, die graag een fitte band wil hebben zodra hij weer genezen wordt verklaard. Als rasoptimist gaat hij namelijk uit van de goede afloop. Joe Blanton, zijn vaste songwriting-partner met wie hij nog een band heeft (The Bluefields), zal hem vervangen.

Band houdt de tent draaiend

In een statement op social media laat de voormalige voorman van The Georgia Satellites weten, dat hijzelf voor de rest van het jaar noodgedwongen ‘vrij moet nemen.’ Hij laat ons weten dat de ziekte goed behandelbaar is en dat hij hoopt begin volgend jaar klaar te zijn met de behandeling. Niets is zeker natuurlijk. Hij belooft iedereen te laten weten wanneer hij zo ver is. Blanton die zijn hele repertoire van haver tot gort kent en er ook veel respect voor heeft zal hem in de tussentijd vervangen als zanger van Homemade Sin. Aan zijn vaste drummer Mauro Magellan en Warner E. Hodges, de gitarist van Jason & The Scorchers met de sporen aan zijn laarzen, kun je het wel overlaten om de tent draaiend te houden. Dat zijn gelouterde krachten. Uiteraard speelt ook een rol dat de medische kosten ergens van betaald zullen moeten worden. In de Verenigde Staten zijn muzikanten doorgaans niet zo goed verzekerd als hier.

Warner E Hodges 2016

Keep Your Hands To Yourself (met gitarist Warner E. Hodges)

Support a working band

Baird zou Baird niet zijn als hij niet nog een geestige oproep aan zijn publiek had. Hij vraagt met klem Joe Blanton een kans te geven in zijn nieuwe rol, maar bovendien vooral niet te verwachten dat hijzelf bij zijn terugkeer evengoed zal zingen als zijn vervanger, die kennelijk erg goed is. ‘Ain't gonna happen.’ En tot slot: ‘Support a working band so I have one when I get right again.’ Dat klinkt alleszins redelijk.

Tekst door: Robbert Tilli

Koop hier je kaarten voor Joe Blanton & Homemade Sin op 1 november.