Nieuwsoverzicht

Ambassadeurs hijsen Rodney Crowell in het zadel

Lijstjes Sugar Mountain september 2019 2

De ambassadeurs die present waren op de voorbije Sugar Mountain Presents avond werden van hun sokken geblazen door Paul Cauthen, zoals te zien valt in hun maandelijkse albumtips. Ook 'good old' Rodney Crowell trekt flink de aandacht met zijn nieuwe album vol met gasten. Garrett T. Capps, op 12 september in de kleine zaal, houdt de gemoederen intussen ook flink bezig, net als Kenny Roby & 6 String Drag. Opvallend is de re-entry van Zweedse held Daniel Norgren, die in het voorjaar hier al langskwam. Nóg opvallender: Boris McCutcheon komt met gelegenheidsband Hoth Brothers én solo in de lijstjes voor.

‘Vele gastmuzikanten, zelfs ZZ Top doet mee’

Jan Janssen
1. Shane Alexander - A Life Like Ours
Op de nieuwe CD staan weer 9 eigen geschreven juweeltjes. Dankzij zijn mooie, evocatieve stem, humeurige melodieën, het virtuoze akoestische gitaarspel en de enorme hoeveelheid spanning en dynamiek in zijn songs, troeft Shane Alexander, zijn concurrentie met gemak af dit jaar.
2. Rodney Crowell – Texas
Rodney Crowell one for all, all for one arm in arm met Willie Nelson, Lyle Lovett, Lee Ann Womack, Ronnie Dunn, Steve Earle, ZZ Tops Billy Gibbons, Randy Rogers, Vince Gill en Ringo Starr.
3. Kenny Roby & 6 String Drag - Tired Of Feelin' Guilty: 20 Years Of
Dagdromen bestaan nog… Puik en intelligent gemaakt plaatje. Compleet ontwaakt uit die droom, door het bericht dat producer Neal Casal uit ons midden is weggerukt.
4. Session Americana - North East
Ruim veertig jaar blijft deze muziekstijl hangen.
5. Leeroy Stagger - Strange Path
Niet kapot te krijgen. Sterk op vele fronten. NB: Scrol helemaal naar beneden voor de playlist van Jan Janssens Real Roots Café.


Annika IJdo
1. The Highwomen - Redesigning Women / Crowded Table
Brandi Carlile, Maren Morris, Natalie Hemby & Amanda Shires. SAMEN.
2. Ruston Kelly - Dying Star
In het kader van Once In A Blue Moon : Ruston Kelly nog een keer in de lijst.
3. Erin Enderlin - Chapter one: Tonight, I don't give a damn
Melancholische liedjes met pedalsteel, alles wat je nodig hebt.
4. Wilder Woods - Wilder Woods
5. Midland - Let It Roll
Perfect voor lange autoritten, of korte autoritten


Jurian Glas
1. Garrett T. Capps – All Right, All Night
Eerst was er die eerste single van deze plaat en dan is er nu eindelijk de gehele plaat! Met een prachtige versie van A beauty in the Horizon (Here right now).
2. The Three Timers – Sounds of San Antone
Extra kadootje van Garrett! Gewoon nog een plaat, met zijn band The Three Timers, samen met bovenstaande plaat op repeat!
3. John Paul White - The Hurting Kind
De albumtitel suggereert een droevige plaat. Laat dat je niet weerhouden, het is niet een en al droefenis wat de klok slaat! En de kwaliteit is ook om vrolijk van te worden.
4. Rodney Crowell – Texas
Klassieke country en blues van deze heer op leeftijd, die een plaat met vele gezichten heeft gemaakt, uiteraard onder meer door de vele gastmuzikanten, zelfs ZZ Top doet mee.

De ambassadeurs die present waren op de voorbije Sugar Mountain Presents avond werden van hun sokken geblazen door Paul Cauthen, zoals te zien valt in hun maandelijkse albumtips.

Garrett T. Capps & The Three Timers - Love Goner

‘Hij verdient het om wereldberoemd te zijn’

De ambassadeurs die present waren op de voorbije Sugar Mountain Presents avond werden van hun sokken geblazen door Paul Cauthen, zoals te zien valt in hun maandelijkse albumtips.

Rodney Crowell - Flatland Hillbillies

‘Pracht, eenvoud en power’

Bas Flesseman
1. Daniel Norgren - Wooh Dang
Pracht, eenvoud en power.
2. Dana Gavanski - Catch
Sublieme single uit vandaag
3. Mattiel Satis Factory
Catchy like hell.
4. Neil Young & Crazy Horse - Milky Way
Single. Maar wie klinkt er zo herkenbaar met één gitaarnoot?
5. Sarah Klang - Creamy Blue
Plaat moet nog uitkomen! Maar is nu al subliem.


Patrick van Sante
1. Dawn Brothers - Next Of Kin (Deluxe Edition)
Tsja, de Dawn Brothers is al een tijdje mijn favoriete bandje, dus deze recente re-release met 4 extra live tracks is een mooi excuus om ze weer eens in het zonnetje te zetten. Mijn hoogtepunt van het OIABM festival overigens!
3. Joseph Huber – Moondog
Wat een geweldig, authentiek opgenomen album van het voormalige .357 String Bandlid is dit zeg! (Ierse) folk, bluegrass, country en Van The Man-achtige songs ten tijde van ‘Astral Weeks’ wordt er geschonken, karaffen vol, om dronken van geluk van te worden!
3. Hoth Brothers - Workin' and Dreamin'
Project van wereldklasse van de onvolprezen woestijnvos Boris McCutcheon en z'n kompaan Bard Edrington. Sarah Farrell speelt de bas en verzorgt de mooie harmonievocalen. Nu in het land, gaat dat zien, gaat dat zien. Salt cured new Mexicana!
4. Paul Cauthen - Room 41
Hoogtepunt van het toch al hoogstaande Sugar Mountain festival van 31 augustus jl. We hebben er een nieuwe held bij, wat een vervaarlijk, swampy en groovy optreden was dat zeg! Dit blijft nog wel even nazingen...meer willen we, meer!!!
5. Eilen Jewell – Gypsy
Na een Jewell van een bluesalbum vol covers, komt Eilen met een gevarieerde mix van zelf gepende folk- en countryliedjes...en één cover, de geweldige titel ‘You Cared Enough To Lie’ dragend. Luister vervolgens naar 79 Cents ('The Meow Song') en je bent helemáál verkocht!


Ton & Marga Derksen
1. Paul Cauthen - Room 41
2. Dawn Brothers - Next of Kin
3. Rodney Crowell - Texas 
4. Jade Jackson – Wilderness
5. The Rails - Cancel the Sun


Runa Stam
1. Jesse Dayton - Mixtape Vol. 1
2. Bruce Robison/Kelly Willis - Beautiful Lie
3. Them Coulee Boys - Die  Happy
4. Croy And The Boys - Howdy High-Rise
5. Zach Bryan – DeAnn

De ambassadeurs die present waren op de voorbije Sugar Mountain Presents avond werden van hun sokken geblazen door Paul Cauthen, zoals te zien valt in hun maandelijkse albumtips.

Paul Cauthen - Prayed For Rain

Sugar Mountain Spotify Playlist

Onze Sugar Mountain Spotify playlist wordt elke maand ververst door Runa Stam.