Programma

De Indiestadpas

Houd je van indie-, alternatieve- of (post)punkmuziek en wil je op een laagdrempelige manier nieuwe muziek leren ontdekken? Indiestad is Paradiso's indieplatform; een blog, nieuwsbrief en online kanaal waar concerttips, interviews, reviews en artikelen gedeeld worden. Door de jaren heen is Indiestad uitgegroeid tot een bloeiende community van indie-enthousiastelingen in de hoofdstad. 

Met de Indiestadpas kun je een kalenderjaar aan geselecteerde alternatieve concerten in Amsterdam bijwonen, voor maar 40 euro. In het verleden kon je concerten van King Gizzard and The Lizard Wizard, Parquet Courts, Kurt Vile & The Violators, St. Vincent, Amyl & The Sniffers, The Growlers, maar ook festivals als London Calling en Indiestad Fest bezoeken. Blijf via deze website en onze nieuwsbrief op de hoogte en gebruik de pas om verschillende concerten op diverse locaties in Amsterdam te bezoeken.

Zonneprijs

Na een succesvolle eerste editie met hiphopartiest Elmer als winnaar, presenteert Indiestad een nieuwe editie van de muzikale talentencompetitie Zonneprijs. Sinds oktober 2023 nemen beginnende artiesten in groten getale deel aan de voorrondes, die elke eerste donderdag van de maand in 't Zonnehuis plaatsvinden. Hieruit wordt een selectie van acht finalisten gemaakt. De finale vindt plaats op 6 juni 2024 in de Grote Zaal van Paradiso, waar de winnaar een geldprijs van maar liefst 10.000 euro ontvangt.

London Calling Festival

Het tweedaagse festival London Calling presenteert twee keer per jaar veelbelovende bands en artiesten in Paradiso. Wat in 1992 begon als springplank naar het Europese vasteland voor Britse bands (Blur, Slowdive, Placebo) is inmiddels in meer dan 30 jaar uitgegroeid tot een showcasefestival voor bands van over de hele wereld. Door de jaren heen zijn acts als Blur, Slowdive, Fontaines D.C., The Murder Capital, Tame Impala, Japanese Breakfast en recentelijk nog Wet Leg, The Last Dinner Party, STONE en Heartworms in Paradiso geboekt, voordat ze deze locatie ruim ontgroeiden. Door deze scherpe programmering heeft het een naam opgebouwd als 'ontdekkingsfestival'; ontdek hier de volgende grote act voordat ze te groot worden voor zo'n intieme setting. Het festival is gratis te bezoeken met de Indiestadpas.

Dit zijn de ambassadeurs

We stellen nu de ambassadeurs van deze community aan jullie voor. Het zijn muzikanten, fervente muziekliefhebbers of professionals, die enthousiast zijn over muziek. Geregeld zullen deze smaakmakers 5 van hun favoriete nummers van dit moment met je delen. Paradiso zal de groep ambassadeurs op gezette tijden met nieuw bloed vanuit de community injecteren.

André Wit

André Wit is Music Director bij radiostation IndieXL en sinds jaar en dag de hoofdsamensteller van de Indiehitlijst: de Free40. André is geregeld te vinden in het clubcircuit, waardoor hij veel bands hoort en geregeld nieuw talent ontdekt.

Roemer Vermeulen

Muziekprogrammeur bij bandavond/festival: Unknown Pleasures, Post-Punk liefhebber, drummer & barista.

Bob Kemper

De helft van DJ-duo Volcano Boys, helemaal wild van garage, rock 'n roll, metal en de verborgen parels uit het Nederlandse muzieklandschap. Het kan niet nieuw of oud genoeg zijn.

Contact

Heb je vragen of suggesties? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. We zullen je zo snel mogelijk van een antwoord voorzien.