Kaartverkoop

Voorverkoop van kaarten voor Paradiso-programma’s gebeurt via Ticketmaster, vanaf 10:00 uur 's ochtends (tenzij anders vermeld), op twee manieren: bij de Ticketmaster-voorverkoopadressen en online op www.ticketmaster.nl. De kassa van Paradiso is geen voorverkoopadres; kaartverkoop aan de zaal gebeurt op de avond zelf, als er nog kaarten beschikbaar zijn. Bij elk programma staat op onze website aangegeven op welke datum de voorverkoop begint.

<L CODE="C07">www.weetwaarjekoopt.nl</L>

Kaarten voor Paradiso zijn verkrijgbaar:

Fysiek, bij honderden Primera-winkels in het hele land. Klik verder voor de dichtstbijzijnde Primera-winkel bij jou in de buurt. Ook diverse platenzaken zoals Concerto (Utrechtsestraat 52-60, Amsterdam) verkopen kaarten voor Paradiso. Incidenteel is er ook voorverkoop bij specialistische verkooppunten zoals Back Beat Records (voor soulmuziek) in de Egelantiersstraat 19 te Amsterdam.

Online, op de website www.ticketmaster.nl. Via het concert in de agenda op paradiso.nl kom je direct op de juiste pagina van ticketmaster.nl om je kaartje te kopen. Hier kan 24 uur per dag een ticket worden besteld, dat na betaling wordt thuisgestuurd of digitaal wordt gemaild om zelf uit te printen. Bij elk programma op onze website vind je een directe link naar de kaartjes voor dat programma op www.ticketmaster.nl, zodat je ze meteen kunt bestellen.

De verkoop via de website en de verkooppunten vindt over het algemeen plaats tot het moment waarop het programma begint. Let op: voor online kaarten kopen op het laatste moment is wel een printer nodig, om de e-tickets uit te printen zodat ze gescand kunnen worden.

Mochten er bijzondere omstandigheden zijn in verband met kaartverkoop, zoals voorverkoop via andere kanalen dan www.ticketmaster.nl, het callcenter van Ticketmaster Nederland of de bekende voorverkoopadressen, dan vermelden wij dat op onze website.

Lidmaatschap
Bezoekers van Paradiso moeten een lidmaatschap hebben of kopen om toegang tot de programma's te krijgen. Een lidmaatschap is verkrijgbaar bij aankoop van een ticket en 's avonds aan de kassa van Paradiso. Paradiso is een non-profit organisatie met een breed cultureel aanbod; met de lidmaatschapsbijdrage ondersteunen bezoekers de doelstelling en de financiële exploitatie van Paradiso. Daarvoor ontvangt Paradiso ook jaarlijks subsidie van de Gemeente Amsterdam, deze dekt 6% van de begroting.

Lid van Paradiso word je door een maand- of jaarlidmaatschap aan te schaffen. Bij clubprogramma's geldt een daglidmaatschap. Voor het Paradiso jaarlidmaatschap (verkrijgbaar aan de kassa van Paradiso en online bij paradisowinkel.nl) betaal je slechts EUR 25 per jaar. Voor bezoekers die het jaarlidmaatschap niet willen aanschaffen is er de mogelijkheid om een maandlidmaatschap te kopen voor EUR 3,50. Dit maandlidmaatschap is zowel aan de kassa verkrijgbaar als online te bestellen via Ticketmaster samen met kaarten of los op een ander moment.

Jaarlidmaatschap Paradiso & korting bij platenwinkels
Met een jaarlidmaatschap van Paradiso krijg je 10% korting op alle cd's dvd's en lp's in Concerto en alle Plato-winkels (in Groningen, Zwolle, Utrecht, Leiden). NB: dit geldt alleen als je met pin of contant betaalt.

Servicekosten
De kaartverkoop van programma's van Paradiso wordt over het algemeen verzorgd door Ticketmaster. Met de servicekosten worden kosten voor de software, online en fysieke verkooppunten, klantenservice, scanners etc. gedekt.De hoogte van de servicekosten van Ticketmaster is afhankelijk van de kaartprijs en de dienst die Ticketmaster levert. Als je bestelt via internet: 13,5% servicekosten met een maximum van € 4,- incl btw. Bij een fysiek voorverkoopadres betaal je 19% servicekosten met een maximum van €5,50.

Cadeaubon
Op zoek naar een cadeau voor een muziekliefhebber? Geef de Paradiso Gift Card van Ticketmaster om (samen) een programma van Paradiso te bezoeken. Dit is een pasje met een tegoed: kies uit € 10 / € 20 / € 30 / € 50 (uiteraard is het mogelijk meerdere tegoeden te combineren). De Paradiso Gift Card is alleen in te wisselen voor programma’s van Paradiso en uitsluitend in te wisselen via online bestellingen op de website van Ticketmaster.

Als je bestelt op een werkdag vóór 12:00 uur, dan wordt je bestelling nog diezelfde dag verzonden.
Let op: de Gift Card wordt opgestuurd naar het adres in je Ticketmaster account. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 3,50. Lees dus even de ‘event info’ bij de bestellink.
>> Bestel hier de Paradiso Gift Card van Ticketmaster. 

Overigens biedt onze webwinkel Paradisowinkel.nl ook een eigen cadeaubon aan, voor bijzondere artikelen van en over (programma’s in) Paradiso in samenwerking met de programmeurs, ontwerpers, kunstenaars, muzikanten en diverse merken.

Verplaatst of afgelast programma, kaarten annuleren
Kaarten voor een afgelast concert kunnen binnen zes maanden (tenzij anders aangegeven) online of per post worden geretourneerd bij Ticketmaster Nederland. Kaarten voor een verschoven concert blijven geldig voor de nieuwe datum; als je niet op de nieuwe datum aanwezig kunt/wilt zijn, dan kun je de kaarten tot twee dagen voor de nieuwe datum (tenzij anders aangegeven) terugbrengen. In het geval van een annulering of een verplaatsing worden uitsluitend de kaartprijzen, dus niet de servicekosten of administratiekosten, op verzoek terugbetaald.

Voor het retourneren van e-tickets vul je het contactformulier in op de website van Ticketmaster:, onder vermelding van het ordernummer van de kaarten. (Het ordernummer staat op de kaarten). Ticketmaster zal de kaartprijs exclusief servicekosten terugbetalen op het rekeningnummer waarmee de kaarten zijn betaald, of je creditcard crediteren.

Als je de kaarten bij een fysiek verkooppunt hebt gekocht kun je de originele kaarten opsturen (maak voor jezelf een kopietje!) naar Ticketmaster onder vermelding van je klantnummer, naam, adres en rekeningnummer; Ticketmaster betaalt de kaartprijs exclusief servicekosten terug op het opgegeven rekeningnummer. Frankeren is niet nodig. Het adres van Ticketmaster is:

Ticketmaster

Afdeling klantenservice

Antwoordnummer 18430
2501 WK  Den Haag

Voorwaarden
Paradiso heeft het recht om een programma te verplaatsen of te annuleren. Als dit gebeurt zal Ticketmaster trachten ervoor te zorgen dat u uw toegangsgeld zo spoedig mogelijk terug ontvangt. In geval van annulering of verplaatsing zal Paradiso op verzoek wel het toegangsgeld maar niet de servicekosten restitueren, e.e.a. overeenkomstig de algemene voorwaarden.

Als een programma wordt geannuleerd of verschoven, zal Ticketmaster haar best doen u daarvan zo spoedig mogelijk per e-mail in kennis te stellen. Zij kunnen echter niet garanderen dat u voor aanvang van het programma op de hoogte wordt gesteld en stellen zich niet verantwoordelijk voor eventueel gemaakte kosten. Gebruik bij het maken van uw reservering altijd een juist e-mailadres en kijk indien mogelijk op de dag van of voor het concert op onze website, daar staat zoveel mogelijk tijdig aangegeven als er wijzigingen zijn.

Het aantal kaarten dat maximaal per klant mag worden verkocht is afhankelijk van het programma. Het maximum aantal wordt vermeld op de bestelpagina van Ticketmaster en wordt bij iedere transactie gecontroleerd. Dit beleid is erop gericht misbruik te voorkomen.

Kijk voor de algemene verkoopvoorwaarden van Ticketmaster op de site van Ticketmaster.