Paradiso Noord

Op zoek naar een middenzaal (van rond vijfhonderd bezoekers) kwam Paradiso uit bij de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Als aandeelhouder in de Tolhuistuin Horeca VOF en als mede-programmeur werd Paradiso een belangrijke partner voor de Tolhuistuin. Stichting Tolhuistuin is de aanjager van de Tolhuistuin als geheel en de stichting is sinds de opening samen met Paradiso, VOF de Tolhuistuin (waaronder restaurant THT) en andere partners verantwoordelijk voor de programma's in het hele paviljoen (IJzaal, Tuinzaal, Foyer) en het park. Ook in het pand: de tentoonstellingsruimte van Framer Framed. De concertzaal, waar de meeste van Paradiso's programma's plaatsvinden, noemen we Paradiso Noord.

Paradiso Noord Paradiso Noord

De Tolhuistuin werd in september 2014 geopend (warmdraaien restaurant THT en zalen gebeurde al vanaf mei, de officiële opening was van 14 t/m 21 september), na de herinrichting van de gebouwen op het terrein. Het geheel verbouwde paviljoen aan het IJ bestaat uit een grote concertzaal (550 bezoekers), twee kleinere zalen (250 bezoekers), twee expositieruimtes, café-restaurant THT met ruim 200 zitplaatsen, twee dansstudio’s, een infobalie voor bezoekers van Noord, kantoren, werkruimtes en een terras aan het water. Aan het paviljoen grenst het park met de historische bomen, waar omheen kleinere gebouwen liggen met de kantoren en werkruimtes voor kunstenaars, architecten en designers. In het park van de Tolhuistuin programmeerde Stichting Tolhuistuin de afgelopen negen jaar al in de zomer, de laatste jaren samen met Paradiso.

De Tolhuistuin is een culturele vrijplaats voor alle vormen van kunst, geworteld in de gemeenschappen van Noord, open voor heel Amsterdam. De programmering is divers: artistieke disciplines, publieksgroepen en deelnemende kunstenaars lopen dwars door elkaar.

Website de Tolhuistuin: www.tolhuistuin.nl. Restaurant THT: www.tht.nl (online reserveren? klik hier)

www.tht.nl

Hoe kom ik er?

Als je aankomt in Amsterdam-Noord met de Buikslotermeer-pont (die gaat iedere vijf minuten en de overtocht duurt twee minuten), is de ingang van het gebouw met restaurant THT en alle zalen linksaf, vlak voor A*dam en EYE (IJpromenade 2). De directe ingang naar Paradiso Noord bervindt zich onder het grote programmabord; door de glazen deur naar loop je de gang door naar binnen. Via de rode trap en het terras loop je restaurant THT binnen. De kassa voor de programma’s is beneden in de entreehal. De ingang van het park, met podium en bar in het tuinhuis, is vijf minuten lopen rechts achter het gebouw langs. Het ligt aan de Tolhuisweg 5, in de bocht van de Buiksloterweg. Tegenover de Open Coöp kun je het park binnenlopen.

Sun Ra in Paradiso Noord Sun Ra in Paradiso Noord

Restaurant THT Restaurant THT

Het terras van THT Het terras van THT

THT park THT park