Lo-fi pionier R. Stevie Moore eindelijk in Amsterdam


Robert Steven Moore, beter bekend als R. Stevie Moore, heeft een curieuze muzikale loopbaan van maar liefst zes decennia achter de rug. Met zijn enorme oeuvre kan hij beschouwd worden als lo-fi pionier van de Amerikaanse popmuziek. Op zaterdag 16 juni treedt hij voor het eerst op in Amsterdam in Bitterzoet, gepresenteerd door Paradiso. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

Vanaf zijn geboorte in Nashville in 1952 tot nu heeft hij zich als zoon van contrabassist van Elvis Presley omgeven met muziek en rock ’n roll. De multi-instrumentalist heeft meer dan 400 albums in eigen beheer uitgebracht op cassette en cd, en ook talloze homevideo’s maken deel uit van zijn ongekende muziekcatalogus.

Sinds de komst van YouTube en online muziekdistributie spreekt R. Stevie Moore, inmiddels gezegend met een volle grijze baard,  een nieuwe generatie DIY-muzikanten en liefhebbers aan. Zo bracht Moore samen met Ariel Pink in februari het 61-nummers tellende album Ku Klux Glam uit:

http://rsteviemoore.bandcamp.com/album/ku-klux-glam-ariel-pink-r-stevie-moore

Ondanks zijn imposante muzikale carrière is hij pas vorig jaar voor het eerst op tournee naar Europa geweest. Kennelijk heeft hij de smaak te pakken gekregen en komt hij op 16 juni voor het eerst naar Amsterdam.

Paradiso presenteert: R. Stevie Moore

Locatie: Bitterzoet (Spuistraat 2, Amsterdam)

R. Stevie Moore

Datum: zaterdag 16 juni

Aanvang: 21:00 uur, open: 20:00 uur

Entree € 10,- incl. daglidmaatschap