Woensdag 19 april 2017

The Paladins + Bror Gunnar Jansson - locatie: Paradiso Noord

tickets

Voorverkoop vanaf 27 januari


Hoofdprogramma 20.30 uur

Voorprogramma 20.00 uur

Zaal open 19.30 uur

Entree 17,50 incl. daglidmaatschap


Locatie: Paradiso Noord, IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

The Paladins in de originele bezetting: Dave Gonzalez (gitaar, zang), Thomas Yearsley (bas), Brian Fahey (drums). Roots rock en rockabilly, bijna vijfentwintig jaar gerijpt, als een goede whisky op een eikenhouten vat. The Paladins werd begin jaren tachtig opgericht op de middelbare school, door gitarist Dave Gonzales en contrabassist Thomas Yearsley. Vanuit San Diego bracht de band sinds die tijd acht studioalbums en een paar albums met live-opnames uit. Met daarbij jaarlijks grofweg 200 shows over de hele wereld verkreeg de band de reputatie als een van de hardst werkende bands van Amerika. In 2004 hield The Paladins het even voor gezien, wat betreft nieuwe albums dan, maar het lijkt erop dat niets ze van het podium kan houden, want ze toeren er nog steeds lustig op los.

Voorprogramma: Bror Gunnar Jansson
Bror Gunnar Jansson is een Zweedse one-man bluesband. Hij speelt vette blues-garage, terwijl hij tegelijkertijd de megafoon, gitaar en drums bespeelt. Op zijn debuutplaat klonk hij als een door het leven getekende dakloze oude dronkaard, ge├»nspireerd door muziek van de countryblueslegende Lightnin' Hopkins. Met zijn aftandse gitaar kan je hem als muzikant bezig zien en horen op de straathoeken van zijn hometown G├Âteborg of in kleine Zweede bluesclubs. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe ep en plaat, die respectievelijk uitkomen in februari en mei 2017.

DJ Miss Twist warmt het publiek voor het concert op met fijne plaatjes.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer informatie zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook pagina en Spotify lijst.