Vrijdag 09 september 2011

The Night of the Unexpected

tickets

Voorverkoop vanaf 25 juni


AANVANG 20:30 UUR

ZAAL OPEN 20.00 UUR

ENTREE 17,50 incl. daglidmaatschap

leden Subbacultha, CJP, studenten en XXXS 12,50 incl. daglidmaatschap


The Night of the Unexpected is een auditieve achtbaan met performances van grensnegerende musici uit de gecomponeerde, geïmproviseerde, elektronische en experimentele muziek.

Line-up:

Thundercat feat. Austin Peralta

Zijn door Flying Lotus geproduceerde debuut – The Golden Age of Apocalypse – komt pas daags voor The Night uit (29 augustus op Brainfeeder), maar online zijn er hier en daar al tracks te beluisteren. Naar eigen zeggen gaat Thundercat – alias voor Suicidal Tendencies' bassist Stephen Bruner – verder met het destilleren van het jazzlandschap van Flying Lotus. Bruner speelde bas op Lotus' Cosmogramma, en leverde bijdragen aan albums van een indrukwekkende lijst aan musici, waaronder Erykah Badu en... pianist Austin Peralta. Thundercat laat zich (volgens Thundercat) het best omschrijven als een combinatie tussen 'classic jazz fusion, futurist electronic strains and timeless musical seeking'.Thundercat - For Love I Come by BRAINFEEDER

Kid Koala

Eric San, alias Kid Koala, staat bekend als Ninja Tune’s king of turntablism. De Canadees, die het knippen en plakken tot kunst heeft verheven, weet de meest uiteenlopende en ongewone samples tot een surrealistisch geheel te kneden.

Rare grommende geluiden, swingende jazz, piano solo’s, grappige vocalen, stevige hiphop beats en donderende hardrock riffs worden op inventieve, humoristische en totaal onvoorspelbare wijze aan en door elkaar gedraaid.

Hauschka

De muziek van ‘prepared piano’-kunstenaar Volker Bertelmann – Hauschka – wordt wel getypeerd als 'hedendaags minimaal klassiek'. Salon des Amateurs is de titel van zijn laatste album, waarop onder andere Múm-drummer Samuli Kosminen en Calexico's John Convertino en Joe Burns te horen zijn. Een intieme ouverture voor de herfst.

Lean Left

Lean Left is een supergroep uit de improvisatiescene met de virtuoze rietblazer Ken Vandermark, meesterlijk slagwerker Paal Nilssen-Love, en beide gitaristen van The Ex, Terrie Hessels en Andy Moor. Vrije muziek met een vlijmscherpe rand.

Lean Left - Lean Over by Qu_Junktions

Erik Bosgraaf

Het komt niet vaak voor dat een blokfluitist in De Wereld Draait Door! te zien is. Maar het gaat hier dan ook om de virtuoze blokfluitist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2011, Erik Bosgraaf. Met gemak voert hij zowel oude als hedendaagse muziek uit. Met behulp van elektronica kan Bosgraaf zelfs als Jimi Hendrix klinken, zoals hij in DWDD liet horen.

Sarah Nicolls

De bewegingen van pianiste Sarah Nicolls interacteren met de bewegingen in de video in het werk Transit van Michel van der Aa, een stuk geschreven in het multidisciplinaire idioom waarin Van der Aa meester is. Van der Aa verwierf internationale bekendheid met de (kamer)opera’s One en After Life, waarin muziek, video en theatrale elementen samenkomen.

Slagwerk Den Haag

Dat slagwerk ook met krijtjes op een schoolbord schrijven is, toonde Slagwerk Den Haag  (SDH) reeds aan. De veelzijdigheid van SDH is enorm: ze speelden in het door architect Zaha Hadid ontworpen paviljoen in het Holland Festival en lieten onlangs een avondvullende compositie van Michael Gordon in première gaan. In Eindhoven en Amsterdam zal naast het ‘schoolbordenstuk’ van Mayke Nas het werk Words and Beyond van de winnaar van de Toonzettersprijs 2010 Seung-Ah Oh ten gehore worden gebracht. Dit werk is geïnspireerd op Koreaanse tradities en symboliek.

Lunapark

“Lunapark is één van de leukste en inspirerendste ensembles voor nieuwe muziek van deze tijd”, aldus Erik Voermans in het Parool. In The Night of the Unexpected speelt Lunapark werk van de jonge Philip Glass, filmmuziek van Arnold Marinissen en een ambient verjaardagslied van Louis Andriessen.


The Night Of The Unexpected vindt ook plaats in:

Eisfabrik, Hannover, Duitsland, 20 augustus

Tivoli Utrecht, donderdag 8 september

Muziekgebouw Eindhoven, zaterdag 10 september

The Night of the Unexpected wordt geproduceerd in samenwerking met Gaudeamus Muziekweek, Paradiso, Tivoli en Muziekgebouw Eindhoven. The Night wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds Podiumkunsten, K.F. Heinfonds, SNS Reaalfonds, het VSB Fonds en het Fentener van Vlissingenfonds. Met dank aan STEIM.

Erik Bosgraaf speelt Size doesn't Matter in DWDD

Thundercat - For Love I Come (produced by Flying Lotus)