Woensdag 20 september 2017

The Black Angels, Sløtface e.a. @ Indiestadt

tickets

Voorverkoop vanaf 31 maart


Aanvang 18.30 uur

Zaal open 18.00 uur

Entree 17,50 excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen op dinsdag 20 en woensdag 21 september terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te (her)ontdekken tijdens mini-festival Indiestadt. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. De tweede editie van Indiestadt wordt voorgezeten door The Black Angels op woensdag 20 september en Clap Your Hands Say Yeah op donderdag 21 september. Meer namen worden in de aanloop naar september bekend gemaakt.

The Black Angels heeft zijn naam ontleend aan het nummer ‘The Black Angel's Death Song’ van The Velvet Underground en daarmee is de toon meteen gezet voor de psychedelische rockers. De band uit Austin, Texas is in 2004 opgericht en brengt dit jaar het nieuwe album 'Death Song'. Met die titel is het cirkeltje na vijf albums helemaal rond en kan de band verder vooruit kijken. 'Death Song' is opgenomen tijdens de turbulente periode van de Amerikaanse verkiezingen, wat een stempel op het eindresultaat drukt. Fans van The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks en Black Mountain zitten hier helemaal aan het juiste adres.

De Noorse poppunkband Sløtface (fonetisch Slutface) houdt naar eigen zeggen van feesten en drinken, maar heeft tegelijkertijd een sterke feministische boodschap. Wat de luisteraars daarmee doen, mogen ze helemaal zelf weten, zolang het maar los gaat tijdens de show. Dat lijkt ons geen probleem als je luistert naar de singles 'Take Me Dancing' en 'Sponge State'.