Terakaft, Ali Farka Touré Tributeband - Caravan de la Paix 2017
Links

<L CODE="C01">www.tickettothetropics.nl/pas</L>

Dinsdag 04 juli 2017

Terakaft, Ali Farka Touré Tributeband - Caravan de la Paix 2017

tickets

Voorverkoop vanaf 16 juni


Aanvang 20.30 uur

Zaal open 19.30 uur

Entree 20,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Meer dan tien jaar werd het beroemde Festival au Désert bij Timbuktu gehouden, tot ze in april 2012 gedwongen werden te stoppen na de gewelddadige inval van moslimfundamentalisten in Noord-Mali. Sindsdien trekt het festival als een culturele Karavaan voor de Vrede door de wereld, met dit jaar twee bands: Terakaft en Ali Farka Touré Tributeband. 

Terakaft
De uit Mali afkomstige band Terakaft wordt - samen met Tinariwen - beschouwd als de voortrekker van de woestijn rock. Bandleider en medeoprichter Diara was componist en gitarist van het eerste uur bij Tinariwen en tweede man Sanou is een symbool van de jongere generatie Touareg-gitaristen. Hun laatste Album 'Alone' werd geproduceerd door de Britse gitarist Justin Adams (Robert Plant) en resulteerde in een dansbare plaat vol Saharaanse ritmes en teksten over tolerantie en vriendschap.

Ali Farka Touré Tributeband
De in 2006 overleden zanger en gitarist Ali Farka Touré wordt beschouwd als één van de invloedrijkste Afrikaanse muzikanten. Meer dan 10 jaar na zijn dood komen zijn voormalige bandleden weer bij elkaar om een hommage te brengen aan de vertegenwoordiger van de Malinese blues en doen zijn muziek herleven. De band bestaat onder meer uit de meesterlijke gitarist Mamadou Kelly en zanger Afel Bocoum, en staat onder de bezielende leiding van bandleider Oumar Barou Diallo.

Ali Farka Touré Tributeband:
Afel Bocoum – gitaar, zang
Hamma Sankaré – calabas, zang
Oumar Barou Diallo - basgitaar
Mamadou Kelly – gitaar, zang
Aly Magassa – gitaar, zang
Souleymane Kané – djembé, zang

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017, die online te koop is. Blijf op de hoogte van Ticket to the Tropics via de website, Facebook, Twitter en nieuwsbrief .

<L CODE="C01">www.tickettothetropics.nl/pas</L>