Donderdag 20 juli 2017

Sam Outlaw

Voorprogramma: Jim Lauderdale

tickets

Voorverkoop vanaf 3 maart


Hoofdprogramma 20.30 uur

Voorprogramma 19.30 uur

Zaal open 19.00 uur

Entree 15,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Sam Outlaw maakt tijdloze country compleet met steelgitaar, viool en met hier en daar een Mexicaans uitstapje in de vorm van prachtige Mariachi trompetten. Op zijn succesvolle debuutalbum ‘Angeleno’ wordt hij bijgestaan door leden van My Morning Jacket, Dawes en The Punch Brothers. Vader en zoon Ry en Joachim Cooder deden de productie en speelden gitaar en drums. Diezelfde club mensen heeft hij bij elkaar geroepen voor zijn tweede album 'Tenderheart', dat op 14 april uitkomt. Samen met artiesten als Margo Price, Sturgill Simpson en Nikki Lane vormt Sam Outlaw de nieuwe generatie grootheden in het country genre.    

Voorprogramma: Jim Lauderdale
Op de website van Sugar Mountain Presents schreef Robbert Tilli een mooi artikel over Jim Lauderdale: "Jim Lauderdale's laatste album London Southern is een uitschieter in zijn omvangrijke oeuvre, dat rond de dertig albums telt. De meeste bekendheid geniet Lauderdale nog steeds als songwriter voor anderen. Countryzanger George Strait is bijvoorbeeld een vaste afnemer van zijn werk. Maar spotlight on Jim ditmaal. Zijn nieuwe album is van het countrysoul-soort, dat nog maar hoogst zelden wordt gemaakt."
> Lees het hele artikel 

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook pagina en Spotify lijst.