Maandag 19 juni 2017

Nahawa Doumbia - verplaatst naar Paradiso (kleine zaal)

tickets

Voorverkoop vanaf 3 februari


Kleine zaal 21.00 uur

Zaal open 20.00 uur

Entree 15,- incl. daglidmaatschap


Dit concert is verschoven van Paradiso Noord naar Paradiso (kleine zaal). Adres: Weteringschans 6-8, Amsterdam. Tijden blijven ongewijzigd. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.


Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017, die hier verkrijgbaar is: paradi.so/TttTPas2017. Meer informatie: www.tickettothetropics.nl/pas.

Met haar krachtige stem is Nahawa Doumbia al decennia een van de populairste vrouwelijke griots (troubadours) uit het zuiden van Mali. Hoewel ze al lang wereldberoemd had moeten zijn, werd ze overschaduwd door de uit dezelfde streek afkomstige Oumou Sangaré. In de jaren tachtig en negentig nam Doumbia een aantal cd’s op in Parijs, een paar jaar geleden bracht het hippe Awesome Tapes From Africa een oude cassette uit op vinyl en sindsdien staat ze weer in de belangstelling. De regio Wassoulou waar Doumbia vandaan komt, staat bekend om zijn specifieke muzikale stijl: een mix van traditionele Malinese muziek en moderne invloeden, meestal gezongen door krachtige vrouwelijke zangeressen met begeleiding op de kamale ngoni (zessnarige luit). Wassouloumuziek is een van de muziekstijlen waarin de Amerikaanse blues haar oorsprong vindt. En dat hoor je bij Nahawa Doumbia.

Concert in samenwerking met Amsterdam Roots Festival.

tickettothetropics.nl/pas